Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Mahoromi: Jikuu Kenchiku Genshitan


Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 36
Status: Finished
Published: Feb 1, 2010 to Mar 16, 2015
Genres: Mystery, Drama, Supernatural, Seinen
Authors: Toume, Kei (Story & Art)
Serialization: Big Comic Spirits


Arhitectura, evenimente supranaturale, o fata misterioasa, intrepatrunderea trecutului si prezentului si o arta superba. Doar cateva cuvinte de bun inceput pentru noul articol pe luna aceasta... si desigur rezumatul prim volum.

Am fost deja curios in legatura cu seria, datorita artei excelenta si mai ales, mi-a amintit de o alta serie... acestea fiind spuse vom incepe descrierea cu Niwa, student la arhitectura, se muta in casa bunicului sau decedat. Nu-l cunoștea prea bine pe om, dar casa este aproape de scoala, iar bunicul sau era de fapt arhitectul care la proiectat. Exista ceva tulburator in legatura cu casa si, in timp ce se rataceste, Niwa gaseste o fotografie veche misterioasa a unei fete care nu este bunica lui.

Mai tarziu, se duce impreuna cu prietenul sau Akira pentru a desena desene dintr-o alta casa veche care va fi demolata. Pe masura ce schiteaza tot ce are legatura cu casa, va avea o experienta oarecum supranaturala si surprinzatoare. Sant acele sentimente si intamplari, un rezultat al sufletelor cladirilor, asa cum sugereaza Akira. Sau existenta unui mister mai profund pentru experientele ciudate ale lui Niwa.

"It's not even past."

Acest citat de William Faulkner sintetizeaza ceea ce pare sa se dezvolte in aceasta manga. Intotdeauna am iubit arta lui TOUME Kei si seriozitatea lui de intentie. Aceasta combinație face, de obicei, manga de tip seinen, iar aceasta nu face exceptie. Atunci cand citesti seinen, este adesea nevoie de o anumita rabdare, deoarece autorul dezvolta setarea si caracterul. Aici avem o colectie de studenti de arhitectura de colegiu care folosesc timpul liber pentru a investiga cladirile vechi din Yokahama. Ele sant personaje realiste, usor de diferentiat unul de celalalt si sant usor de identificat daca santeti o persoana inteligenta si curioasa.

Trebuie sa spun ca am fost putin dezamagit de misterul fetei. M-am gandit ca era si ea "supranaturala", ca o fantoma / cineva cu viata vesnica. Dar aflam ca ea este nepoata si este imaginea scuipata a bunicei ei. Desi simt ca exista mult mai mult...
Sper ca urmatoarele volume sa se scufunde mai adanc in trecutul ei. De ce sa mutat la bunicile ei, de ce nu a plecat, sant doar cateva dintre intrebarile pe care le am.

Aceasta curiozitate pe care o impartasesc inexorabil ii atrage intr-un set complex de mistere, toate rezolvand in jurul unor case vechi, frumoase din Yokahama, cele mai multe dintre ele fiind planificate sau foarte curand distruse. Nu stiu daca fiecare tanar cititor poate simti tristetea asta.

Pe masura ce povestea progreseaza, personajele sant in mod inevitabil trase inapoi in trecut si descopera treptat modurile complexe in care se suprapuneau vietile parintilor si bunicilor, pasiunile ascunse in acea istorie.

Deci... este o poveste buna si a avut o contributie puternica a acelui monopot japonez distinct, care nu a fost constient de ea.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri