Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Versailles of the Dead


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 20
Status: Publishing
Published: Jan 7, 2016 to ?
Genres: Action, Historical, Horror, Seinen
Authors: Suekane, Kumiko (Story & Art)
Serialization: HiBaNa

Hi miau miau... stiu sarbatori... alea... alea oricum... scris de Kumiko Suekane, Versailles of the Dead, se simte ca un var sarutat de Pride & Prejudice & Zombie a lui Seth Grahame-Smith. Este o manga inteligenta as putea spune și frumosa desenata. Actiunea are loc in zilele victoriene introducandu-se zombalai intr-o poveste binecunoscuta pentru valoarea șocului: cine știa ca adevarata cauza a Revolutiei Franceze a fost un focar de "boala a invierii"? Cu toate acestea, rezultatul net, este atat de intenționat kitschy (termen care provine din limba germana si denota stil prost, de prost gust, deseori in legatura cu diletantism artistic) incat uneori il tine pe cititor la lungimea bratului, invitandu-l sa apreciem imaginatia si cercetarea care au dus la crearea "Versailles of the Dead", fara a ne atrage pe deplin in poveste.S-ar putea sa credeti in mod rezonabil ca zombii erau cel mai gonzo element al lui "Versailles of the Dead", dar ati gresit: de fapt, decizia lui Suekane este aceea de a inventa un frate pentru Marie Antoinette. Acest frate, un frate geaman pe nume Albert, este doppelgängerul (dublura) lui Marie, un baiat frumos, cu aceleasi pometi inalti si pertura, ca sora lui infama. In drum spre nunta lui Marie, caruta lor este atasata de zombi, fortand pe Albert sa se imortalizeze in sora sa, dupa ce se intalneste cu un sfant. Identitatea lui Albert este descoperita repede de o mana de curteni, pentru as pastra statutul de la Versailles, comportandu-se sa priveasca in alta parte, chiar si atunci cand zvonuri ce se refera la faptul ca Albert si-a decapitat propria sora.

Privind ca Albert sa intre in rolul lui Dauphine este distractiv; el imbratiseaza ocazia de a manipula curtenii prin barfe si flirturi, exploatand rivalitati in cadrul curtii in avantajul propriu. Interludiile supranaturale, dimpotriva, uneori se simt mai degraba o idee ulterioara, decat o parte vitala a povestirii. Desi zombii sant manipulati intr-o maniera simpla, Suekane se bazeaza prea mult pe bratele de blit, pe taieturi de sare si pe siluete murdare pentru a implica faptul că anumiti membri ai curtii franceze sant posedati. Sugestia este un instrument important de generare a suspansului, desigur, dar aici se simte un efort pe jumatate copt la constructia lumii - si daca ar exista demoni in secolul al XVIII-lea si Franta? Nu totul trebuie explicat intr-o maniera plina de literalitate, desigur, dar unghiul demonic se simte ca un accesoriu prea mare pe o tinua ocupata.


Daca intriga supranaturala este mai mult decat gandita decat elementul esential, opera de arta este somptuoasa, surprinzand opulența versailles fara a coplesi cititorul. Secretul lui Suekane? Atragerea atentiei asupra desenelor de caractere, mai degraba decat asupra obiectelor materiale, permitand complexitatea coafurilor, halatelor si coafurilor sa fie punctul focal al majoritatii panourilor. Aceasta abordare ofera camerei sale de respiraeie sa deseneze un fel de detalii subtile, dar importante, care ajuta la stabilirea naturii adevarate a personajelor. Albert, de exemplu, nu dispare complet in hainele si perucile surorii sale; minciuna in ochi si indrazneala caruței sale sant semne evidente ale educatiei sale masculine, chiar daca el arata infricosator ca femeie. Personalitatile altor personaje sant la fel de gandite prin costum si miscare. Madame du Barry, marele rival al lui Dauphine, face o expunere dramatica a decolteului ei, incadrandu-si pieptul intr-o coroana de pene care accentueaza femeia matura a lui Barry - o incercare nu atat de subtila de a-si sustine puterea si experiența asupra unui interlocutor adolescent.

Acest nivel de gandire mi-a ajutat soldatul prin partile mai stricate ale povestirii, unde personajele explica solemn de ce casatoria lui Albert trebuie sa mearga inainte pentru "binele celor doua tari", iar Madame du Barry crede in paragrafe complete 'Wikipedia'. (Monologurile ei interne sant surprinzator de plictisitoare pentru un astfel de strateg.) Nu sant sigur ca toate liniile de complot se vor converti in cele din urma intr-un mod satisfacator - exista o multime de sfintenie supranaturala - dar cred ca Albert este un personaj convingator, operatorul politic care se bucura de capacitatea sa de a semana dezacord.


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri