Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Dr. Stone


Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 89
Status: Publishing
Published: Mar 6, 2017 to ?
Genres: Adventure, Sci-Fi, Shounen
Authors: Inagaki, Riichiro (Story), Boichi (Art)
Serialization: Shounen Jump (Weekly)

Salutare miautilor ! azi am gasit o manga postapocaliptica... asa ca incep sa o analizez.
Ce se intampla cand intr-o zi intreaga omenire este pietrificata de o lumina necunoscuta iar omenirea trebuie sa se reconstruiasca? Introducerea in poveste a creierului, fata si inamicul. "Dr. Stone" incepe puternic, cu o premisa angajatoare, care are o tona de potential de ceva care mi-am dorit explorata mai des in anime si manga - reconstruirea societatii umane dupa o tragedie in masa. De cele mai multe ori vedem produsul secundar fara sa vedem procesul folosit, greselile care au fost facute si lucrurile invatate. Dr. Stone ne arata toate acestea, dar asta e despre unul dintre punctele sale forte.

Povestea se invarte in jurul unei scene tipice de liceu, cu personajul tau extrem de hiper, cu o forta de neegalat, cu un Silver-Back Gorilla Taiju, interesul tau romantic draguț al principalului tau personaj Yuzuriha si, nu in ultimul rând, unul dintre cele mai interesante personaje prezentate in Manga Shonen Jump pentru o perioada destul de lunga este iubitul nostru de stiinta, nerd, Senku, care are o cunoastere de neegalat și o dragoste pentru stiinta, un pic de revenire la Albert Einstein daca vrei. Manga se schimba repede cand toti sant transformati dintr-o data in piatra ca si cum Dumnezeu ar vrea sa faca o repornire si doar Taiju si Senku sant eliberati dupa 3700 de ani mai tarziu intr-o lume nelocuita de oameni, Senku și Taiju incercand sa reconstruiasca din nou civilizatia folosind stiinta.
Nu cred ca multe din ceea ce Dr. Stone iese pentru a realiza este facut bine. Protagonistul nostru, Senkuu, este o minune a stiintelor, atat de mult incat el si-a construit propria racheta care a iesit din atmosfera Pământului inainte ca tragedia sa se intample. Prodigiile sant pe deplin acceptabile, dar stiind acest lucru creeaza o aura in jurul Senkuu, care pare sa se gaseasca prin orice. In mod specific, in turneul unde unul dintre gaguri este acela ca eroii vor sa infrunte turneul intr-un anumit mod, desigur, trebuie sa se bazeze pe șansa ca acesta sa funcționeze. Norocul este impotriva lor in orice forma. Povestea nu poate arunca doar caracterul cel mai important al arcului chiar acum? Bineinteles, astfel, prin noroc, castiga. In timp ce acest bit a fost executat bine, sa solidificat faptul ca aura din jurul Senkuu a fost puternica si am prezis in acest punct ca va reusi in turneu si am fost corect. Sant un credincios In faptul ca aveti nevoie de un anumit nivel de predictibilitate in munca dvs., astfel incat consumatorul sa poata intelege acest lucru, chiar daca are sens doar in retrospectiva. Cu toate acestea, nu este singura data cand Dr. Stone este atat de evidenta. Dupa dezvaluirea lui de antagonist Tsukasa la inceputul povestirii - apariția lui este la fel de reala rau ca nu exista niciun motiv pentru tine sa-i pui la indoiala afirmațiile sale din momentul in care a fost introdus. Stii doar ca nu va fi aliat cu eroii din momentul in care il vezi pe tipul asta.
De fapt, ma bucur foarte mult de arta, dar imi trebuie ceva timp sa ma obisnuiesc cu principalul lucru pe care nu-l plac... arta este faptul ca multe dintre personajele feminine arata la fel cu parul putin mai lung sau mai scurt decat celelalte, in special Senku are un stil foarte diferit fata de personaje, peisaje si fundaluri sant desenate foarte bine si aspectele mele preferate ale manga-ului ar fi arta stilului comic care este folosita ca un amuzament, dar se transforma intr-un ton mai serios pe masura ce mange continua.

Tsukasa si Senkuu creeaza o dualitate interesanta si filosofica. Unde Senkuu doreste sa reconstruiasca lumea, iar Tsukasa vrea sa elibereze omenirea si sa-si creeze lumea perfecta. Nu este nimic nou, am vazut-o in Death Note, Code Geass, Evangelion, Durarara, JoJo si mai mult prin acest punct. Tsukasa nu a mai avut timp sa straluceasca, astfel incat personajul sau este inca foarte subexplorat, dar aceasta este o parte interesanta a "Dr. Stone" care are potențialul de a fi minunat. De asemenea, explorarea stiintei prin caracterul lui Senkuu este interesanta, dar la fel de inteligenta precum dr. Stone. Se portretizeaza cu stiinta si filosofia, are cateva probleme clare pe care nu le ia pe Newton sau pe Platon pentru a afla.
In primul rand, cand aflam despre satul supravietuitorilor, mai tarziu descendentii din tatal lui Senkuu, stim ca au trecut 100 de povesti cunoscute sub numele de Hyakumonogatari, obtinem chiar un capitol intreg dedicat infiintarii povestilor. Dar niciunul dintre acesti descendenti nu stia cum era lumea veche. Ei au transmis cunoștințele despre ce fel de alimente, materiale si alte elemente ar fi necesare pentru supraviețuire, dar fara povestiri din trecut, de unde au venit, la ce ar putea sa se straduiasca? Nu este ca si cum ar fi fost in afara posibilitatilor pentru acest lucru. Au facut 100 de povestiri, de ce nu 101, unde una este doar o scurta istorie a trecutului. O alta problema serioasa cu Hyakumonogatari este generatia initiala de oameni supravietuitori parea sa joace pe intreaga idee ca Senkuu ar fi chiar sa iasa din acest somn.
In al doilea rand este o problema continua, dar se ocupa de umor. Umorul exista in principal in trei moduri: glume sexuale, expresii faciale si inflexiuni vocale. Nu trebuie sa explic faptul de ce prima poate deveni rapida, asa ca sa ne concentram pe ultimele doua. Expresiile faciale sant probabil cel mai obisnuit tip de umor in "Dr. Stone" si este foarte dureroase. In timp ce lucrarea de arta nu are dreptate drept expresie, facerea obositoare nu da o comedie buna. Adica spune-mi niste glume bune, da-mi un dialog amuzant, ambele fiind gasite in "Dr. Stone", dar nu toate acestea de multe ori. Cea mai mare parte a glumelor bazate pe dialog nu esueaza prea mult, nu ca urmare a slabei scrieri, ci pentru ca anumite linii necesita o inflexiune a vocii. In timp ce majoritatea manga-lor se confrunta cu aceasta problema, "Dr. Stone" nu face multe pentru a atenua acest lucru. Sakamoto desu ga si Watamote erau manga-uri care ma facuse sa rad cu voce tare si Dr. Stone are potentialul de a rade cateva momente tari. Dar daca toate bancurile tale in acest sens se bazeaza pe acelasi tip de linie trasa ca "Spongebob" spunand "Reaaaaaaaaaaaaally"? aveti o problema. De fapt, sant sigur ca un anime, cea mai mare parte a umorului ar lucra, in general, doar din cauza cat de fluid ar functiona si calendarul pe care l-ar putea avea.

Asa ca... cred ca oamenii ar trebui sa citeasca acest manga


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri