Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Little Forest


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 34
Status: Finished
Published: Oct 25, 2002 to May 25, 2005
Genres: Drama, Slice of Life, Seinen
Authors: Igarashi, Daisuke (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Hi miau miau !
Azi, cand a inceput sa apune Soarele am terminat o manga cu o poveste de viata, dar cu o arta dezastroasa, as spune...
Mi-am petrecut una dintre dupa-amiezi vizionand un film japonez tare frumos – リトル・フォレスト 夏・秋 (Little Forest). Iar dupa mai multe informatii despre poveste am inceput sa citesc manga, care mi-a oferit mai multe informatii atat despre preparaturi, cat si despre povestea de viata a personajului. A fost ca o contemplatie asupra legaturii dintre om si natură, bucuria de a fi martorul fiecarei schimbari de anotimp, cum frunzele isi schimba culoarea, roua asezata pe flori dimineata, ceata din zori, pamantul umed, murmurul raurilor, fosnetul copacilor... Un aspect care m-a captivat foarte mult a fost felul in care protagonista gasea modalitati inedite de a gati folosind numai produse organice si de sezon, valorificand ceea ce ii oferea mediul in care traia.

"Little Forest" este povestea simpla a unei tinere foarte flamanda. Ii este foame pentru mancare gustoasa, pentru mancare sufleteasca si pentru raspunsuri pe care nu le poate gasi si, prin urmare, isi va manca fericirea.
Hye-Won ( Kim Tae-Ri ) se oboseste de viata ei dificila din oras si se muta inapoi in oraselul ei natal, intr-un mediu rural. Acolo, ea, isi vindeca ranile ei emotionale cu ajutorul prietenilor ei de lunga durata, al naturii si al mancarii.

De-a lungul mansetei este destul de evident ca aceasta este o serie cu un complot foarte simplu, in jos pana la pamant. Este mai degraba neregulat, nu se intampla prea multe decat plantele noastre de recoltare si altele chestii asemanatoare din mediul inconjurator al povestii, pentru a ajunge la mese noastre. Dupa cum rezuma seria seriei, alti autori ai celorlalte serii au o premisa destul de simpla, dar includ unele actiuni sau elemente fantastice pentru un pic de emoție. "Little Forest" nu are niciunul din acestea, dar intr-un fel este cea mai buna, deoarece aceasta doar adauga la tema simplitatii in natura. Am fost entuziasmat personal in complot, mi-am dat seama ca este o manga relaxanta si linistitoare, un pic de lunga durata, ceva pe care nu l-am mai experimentat pana acum in aceasta masura.
Hye Won este acea femeie tanara; ea creste cu mama ei vaduva in satul rural al tatalui ei. Radacinile ei sant acolo, dar odata ce devine o tanara adult, se muta la Seul pentru a lucra si a studia. Indepartarea ei din satul copilariei este declansata - daca nu fortata - de decizia abrupta a mamei sale de a pleca si de a afla ce viata a luat de la ea in toti anii dificili ca vaduva si parinte singuratica.
Dar viata in orasul mare nu a disparut intr-adevar conform planului pentru Hye Won; examene, munca, prietenul ... totul se rupe in jurul ei si exista ceva de care are nevoie pentru a-si da seama inainte de orice altceva si intr-o zi de iarna cu zapada, pe urmele momentului, se intoarce in casa copilariei goale unde a crescut.

"Numai cateva zile" continua sa spuna, dar stim deja ca nu se va intampla. In orasul natal, se reuneste cu cei doi prieteni ai sai din copilarie, ambii purtand un bagaj greu de vise, lupte si sperante. Jae Ha este cel care nu a parasit niciodata satul si lucreaza in calitate de functionar bancar, urand-o si viseaza sa scape, in timp ce Eun Sook, dupa o vraja de viata si de munca in oras , a hotarat sa-si construiasca viitorul ca fermier in sat. Prietenii reprezetand doua fete si doua reactii opuse fata de aceeasi educatie rurala, iar Hye Won sta undeva intre ele. Ii place sa gateasca - ceva la care mama ei era foarte buna - si isi construieste lent viata fara de sine insufletita cu un caine dulce numit Fivo. Acele rutine de baza si cumva ancestrale, regulate in functie de sezon si natura naturala inconjuratoare ii vor ajuta sa-si puna viata inapoi pe drumul cel bun.
Arta, desenul, estetica... este destul de tipica pentru o serie de Daisuke Igarashi, as spune 'creioneala' și asta este un lucru prost. Oricat de detaliata, arta lui Igarashi este foarte diferita fata de contemporanii sai, consider ca acest lucru este foarte benefic pentru genul de povesti care se spune. Acest tip de arta este deosebit de eficient cu o serie ca "Little Forest"

Asa ca aceasta nu este cea mai interesanta citire, dar este una profund placuta. Cu un complot simplu, mi-as imagina ca multi nu ar fi atat de ingrijiti de aceasta serie ca si mine, dar inca mai cred ca exista cu siguranta unii care se pot bucura de ea, in special cei care pot aprecia romantismul subtil al simplitatii.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri