Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Lesson of the Evil


Information
Type: Manga
Volumes: 9
Chapters: 36
Status: Finished
Published: Mar 7, 2012 to Sep 7, 2015
Genres: Horror, School, Psychological, Seinen, Thriller
Authors: Karasuyama, Eiji (Art), Kishi, Yusuke (Story)
Serialization: good! Afternoon

Hmmmmm... !
Stiu ca pare prea devreme acest articol, dar am decis sa-i fac o recenzie. Asa ca, acest manga l-am asemanat cu GTO (Great Teacher Onizuka), dar de fapt, acesta manga - Aku no Kyouten (Lesson of the Evil) - este opusul lui GTO.


"This story is about a homicidal sociopath who has somehow managed to become a teacher. Interesting".


"Lesson of the Evil" a avut totul pentru a incanta fanii seinen cu o poveste intunecata si sangeroasa si totusi... povestea insasi este tratata bine, nu este remarcabila sau nimic altceva. Inca nu exista un aspect psihologic intens si cred ca din moment ce santem in jur de o treime din drum prin poveste, in acest moment nu va mai fi niciunul in viitor. Povestea este un thriller-crime mediu japonez, genul pe care l-ai gasi pe Netflix sau orice alt serviciu de streaming pe care il folosesti. De fapt, are un film si sant destul de sigur ca filmul este ceea ce a dat nastere manga-ului mai degraba decat cazul obisnuit in care manga reproduce un film.
Manga incepe bine chiar foarte bine. Personajul principal - Seiji Hasumi - este un profesor de limba engleza competent. El are grija de o clasa dificila (exact ca GTO), dar nu te lasa pacalit! Hasumi nu are nimic de-a face cu renumitul Onizuka. Cu toate acestea, Seiji Hasumi este un psihopat/sociopat bolnav mintal. Pentru a rezolva o parte din problemele școlii lui, cum ar fi hartuirea elevilor, si pentru a se proteja de probleme, Seiji incepe sa-si omoare studentii sai unul cate unul intr-un stil macabru.Si ca sa bag un spoiler... care incepe cu un profesor de limba engleza numit Seiji Hasumi care si-a terminat studiile la Universitatea Harvard cu un MBA si lucreaza la Morgenstern, o banca europeana de investitii, timp de doi ani, din cauza... Hasumi se intoarce in Japonia pentru a devenii profesor in invatamantul liceal. Cu toate acestea, farmecul sau exterior mascheaza adevarata sa natura. In realitate, Hasumi este un sociopat care nu poate simti empatia fata de alte fiinte umane. Mai exact, el are o tulburare severa de personalitate antisociala. Dupa ce si-a ucis pArintii si pe fostul sau tutore la varsta de paisprezece ani, Hasumi se transforma intr-un ucigas. In timpul petrecut in Statele Unite, Hasumi intalneste un partener in crima, un american numit Dave, care crede ca impartaseste acelasi "hobby" ca Hasumi - ucigand oamenii pentru distractie.
Si ca sa nu fiu rau cu voi voi sarii spre actiunea povestii unde masacrul se apropie de sfarsit in care doi studenti care supravietuiesc prin imbracarea a doi dintre colegii lor morti, in timp ce arunca cadavrele intr-un jgheab de evacuare de urgenta, inselandu-l pe Hasumi in gandirea ca corpurile sant ultimii doi studenti care incearca sa scape. Dupa masacrul de la școala, Hasumi incearca sa-si acopere actiunile, facandu-l sa para ca a fost catusat si batut de Kume si facandu-l sa para ca s-ar fi sinucis ulterior cu pusca lui Hasumi, dar planurile sale sant impiedicate datorita uneia dintre cei doi studenti supravietuitori care au relatat politiei ca defibrilatorul de antrenament al scolii inregistreaza audio si contine dovezi ale faptului ca unul dintre studentii asasinati spune numele ucigasului. Cu toate acestea, Hasumi intentioneaza sa-si foloseasca cunostintele recent invatate despre mitologia norvegiana ca aparare juridică, sugerand ca faptele sale sant "vointa lui Dumnezeu". Studentul supraviețuitor care a subliniat defibrilatorul exclama ca Hasumi este nebun, dar celalalt student supraviețuitor spune ca Hasumi "Incepe urmatorul joc"... si asa mai departe... apoi Miya a supravietuit dupa ce Hasumi a aruncat-o de pe acoperisul scolii...

Aspectul strategic a fost puterea manga-ului, dar, din pacate, acest aspect a fost diminuat cu fiecare volum. Ritmul sa accelerat in timpul ultimelor volume, ilustrand probabil nebunia personajului principal, dar cred a fost facut ca sa piarda firul si interesul manga-ului: strategia si manipularea.

Asa ca miau miau...0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri