Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Fire Punch


Information
Type: Manga
Volumes: 8
Chapters: 83
Status: Finished
Published: Apr 18, 2016 to Jan 1, 2018
Genres: Action, Mystery, Shounen, Supernatural
Authors: Fujimoto, Tatsuki (Story & Art)
Serialization: Shounen Jump+

In trecutul prea putin indepartat, Ice Witch a acoperit lumea cu zapada, infometarea si nebunia ducand populatia sa caute mantuirea lor in Foc. Cu aceasta, un destin neobisnuit se desfasoara pentru doi tineri orfani, Agni si Luna, binecuvantati cu abilitatea de a se regenera. Dar aceasta abilitate se va dovedi mai degraba un blestem decat o binecuvantare.
Prima jumatate a acestei povestiri este povestea tipica de razbunare, iar apoi cealalta jumatate te intrebi daca mai citesti aceeasi manga.
Deci... "Fire Punch" este amplasat intr-o lume acoperita de gheata si zapada. Supraviețuirea in astfel de medii este.... dura. si ori de cate ori gasiti o civilizatie, ei probabil au pe cineva dintre ei cu superputeri. Personajul nostru, Agni este unul dintre acestia. El are o puterea de a se regenera atat de extrem incat este in esenta nemuritor, iar din cauza acestei puteri satul lui va supravietuii cat de cat. Din moment ce regenerarea unui membru sau doi nu il epuizeaza sau nu pare sa consume nici o energie, el doar isi taie in mod constant pentru a alimenta pe ceilalti.
Da ! Agni are o sora. Asta vrea sa-l traga. Da ! momeala incestului. Dintr-o data, apare personajul cares omoara pe toata lumea. Mofo-ul mentionat are si o superputere. O flacara care nu se stinge pana cand nu arde tot. Toată lumea moare din acel sat... Agni este suparat si jura razbunare. Adu-ti aminte de imortalitate? Da? Ei bine, el prinde focul care nu se stinge pana cand victima nu devine cenusa... iar timpul trece peste 8 ani in viitor si incearca sa vaneze psihopatul care ia distrus viata.Regulile din Fire Punch ar fi un sir de comentarii psihedelice cu privire la violenta (tot felul - fizic, sexual, emoțional etc.) in mass-media si relatia noastra cu aceste povestiri. O manga care trateaza naratiunea traditionala creeand harpoane mediei cu dispret, ca si cum ei insisi ar fi un act de opresiune, care arunca asupra vietii personajelor sale. Pot spune ca acest manga este o lucrare inteligenta si atenta, care refuza solutii usoare sau emotii simple. O poveste in care un barbat lupta lovit de gloantele si de razbunare.

Este greu sa dai vina pe cineva pentru ca s-au intors aici, in ciuda premiselor uimitoare si a promisiunii de distracție reala a exploatarii extrovertizante in primul capitol - gratie urmatoarelor valori ale opozitiei si ale cruzimii lipsite de sens. Sigur ca exista niste glume, dar toate va cantarii greu ca lucrurile rele sa se pastreze unul pe celalalt ca si cum acesta ar fi doar adevarul lumii.
Cele mai multe recenzii sau afisari ale "Fire Punch" par sa sugereze ca majoritatea oamenilor s-au oprit aici. Ei o numesc inutile, imorale si nihiliste. Am fost la cateva secunde de a parasii. Apoi, un personaj a aparut si recontextualizat pesimismul precedent. Togata, persoana cu un aparat de fotografiat maniac, aproape literalmente deturneaza manga din timp. Protagonistul dispare, inlocuit de cineva a carei viata este formata prin povesti. Cineva care nu poate ajuta decat sa vada lumea ca pe o naratiune. Ea discuta in mod constant si deschis despre batai narative ale manga insasi, explicand ca un autor sau un critic modul in care fiecare scena ar trebui sa se incadreze in povestea de supraincalzire. Sau daca ar fi..., dar lucrurile continua sa mearga prost. Manga refuza sa respecte bataile obosite si adevarate ale manga tradiționale. De aici, forma artei secventiala este rasucita si jucata cu asteptarile si clisee fiind dezmembrate in mod constant cu o ratiune infectioasa: tehnica super speciala - super - exista pentru un gag, personajele ciudate si misterioase sant aproape imediat ignorate dupa introducerea lor, luptele s-au nascut si au crescut din motive de anti-climax, asa mai departe si asa mai departe.
Intunericul inițial, care a transformat atat de multi, este vazut intr-o noua lumina acum ca un fel de batjocura.

Personajul principal, motivatiile lui, personalitatea sa, lumea in care traieste, sant atat de proaste, ca niste glume. Cu exceptia cazului in care nu este.
Cu exceptia cazului in care este.
Cu exceptia cazului in care nu este.
Publicul se va confrunta astfel cu modul in care societatea consuma arta: adica, in mod constant si infometat. Santem ca Togata, a carui viata nu are nici un sens fara povesti care sa vada sa treaca goliciunea vietii sau santem ca Agni (protagonistul) a carui viata este, in mod constient sau nu, modelata si definita de povestile violente pe care le iubeste societatea. Sau santem ca niste antagonisti, care spun atat de mult fictiunea lor, incat ei insisi crede in ei insisi. Deci răspunsul este, desigur, un "da" complicat.
Si prin acel "da" se formeaza o viziune optimista a creatiei. Fictiunea poate - "Fire Punch" presupune in mijlocul haosului si confuziei sale, permitand ca oprimatul sa fie liber, sa dea sens celor lipsiti de sens si sa ofere confort celor suferinzi. Manga este, la urma urmei, o manga, creata de un artist care este indragostit in mod neobisnuit de povesti.Seria este extrem de compasiune fata de minoritati intr-un mod care este rar pentru manga; sfarsitul este indraznet si te atinge, transformand din nou lucrarea in ceva si mai mare; religia joaca un rol major, atat ca un concept in serie, cat si simbolic (numele personajului principal, Agni, este acela al unui zeu hindus de foc). Dar, mai presus de toate, ceea ce "Fire Punch" vrea sa-ti amintesti este ca, la sfarsitul zilei, exista filme.

Asa ca miau miau..

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri