Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Yao Shen Ji - Tales of Demons and Gods


Information
Type: Manhua
Volumes: 20
Chapters: 220
Status: Ongoing
Published: 2015 to
Genres: Action, Adventure, Fantasy, Romance, Super Power
Authors: Mad Snail, Jiang Ruotai (Story & Art)
Serialization: MangaToon

Salutare lume ! Pe langa faptul ca povestea din aceasta manhua (banda desenata chinezeasca) pare a fi un Naruta, pot spune doar ca mi-se pare. Da exista asemanari intre NEI LI si NARUTO, dar sant doar cateva coincidente (stim ce fac chinezii :)) ) Dar adevarul este ca "Tales of Demons and Gods" pare mult mai stabila decat Naruto.
Daca in manga Naruto protagonistul munceste pentru a deveni cel mai bun, in manhua Yao Shen Ji (Tales of Demons and Gods) protagonistul nostru Nei Li este omorat, iar spiritul lui si experienta de viata se va introarce cand avea 13 ani.

Deci, Nei Li, cel mai puternic in rangul Demon Spiritualist din viata sa trecuta, se afla la varful lumii martiale. Cu toate acestea, si-a pierdut viata in timpul bataliei cu Imparatul Sage si a celor sase ranguri de bestii-zeitati. Sufletul sau a fost intors in timp, pana cand el avea 13 ani. Desi el este cel mai slab din clasa sa, cu cel mai mic talent avand domeniul al sufletului - red soul, cu ajutorul cunoasterii uriase pe care o acumulase din viata anterioara, el se antreneaza mai repede decat oricine.

Cultivand cea mai puternica tehnica de cultivare, folosindu-se de cele mai puternice spirite demonice, el trebuie sa ajunga in varful artelor martiale. Vrajile trecutului vor fi solutionate in aceasta noua viata. Dar de data aceasta va incerca sa protejeze  Glory City, care, in viitorul apropiat, va fi atacat de bestii si va fi distrus. Iubita, prietenii si familia lui vor murii de asaltul fiarelor. Si pentru a distruge Sacred family, care si-a abandonat datoria si a tradat Glory City in viata sa trecuta.


"Since I'm back, then in this lifetime, I shall become the King of Gods that dominates everything. Let everything else tremble beneath my feet!"


Aceasta este o serie, in care am putut sa o termin doar intr-o zi si pot sa spun sincer ca m-a prins. La prima vedere, povestea poate parea: "Meh, un alt manga cliseu". Dar, pe masura ce povestea progreseaza, abia atunci putem incepe sa apreciem detaliile si personajele caracterului unic al acestei povestiri.
Povestea incepe cu sfarsitul povestirii. Da, ati auzit bine. Aceasta poveste incepe cu fundatia tipica a parcelei, care este necesara pentru o poveste despre calatoria in timp.
Nei Li, protagonistul acestei povestiri, se confrunta cu infrangerea si moartea impotriva sefului principal, Sage Emperor. Dar, intr-o rasucire a soartii, este trimis inapoi in timp pentru a salva toti oamenii pe care ia pierdut in viitor (sau este in trecut hmmm!).

Acum, asa cum am spus mai inainte, povestea poate parea ca un cliseu, cu toate probabilitatile unui protagonist al Mary Sue aflat deja in viziune. Un personaj se intoarce in timp, dupa ce se confrunta cu un sef finit evlavios, pentru ca el sa poata fi mai evlavioas trebuie sa smulga totul. Da, stiu ca asta pare a fi o critica-cliseu, dar va asigur ca aceasta manga este altceva decat asta.
Desi, la prima vedere, poate parea ca aceasta manga are genurile tipice de manga shonen, cu un patragonist pe cale de a deveni instantaneu - o probabilitae a lui Mary Sue - alaturi de un harem respectiv. Dar, asa cum am spus, nu este cazul.

Totul despre Nei Li scuteste subaproape. Fie puterea lui ( red soul realm, care este nivelul cel mai scazut posibil pentru orice putere latenta), sau transformarea spiritului sau demon (Panda) care nu inimideaza pe nimeni.

Dar, efortul constant de a pastra protagonistul ca un subaltern, cand in realitate el este mult mai calificat, este ceea ce face ca aceasta manhua sa fie atat de unica si uneori frustranta.
Si spre deosebire de multe manga-uri in care exista un model repetitiv de organizare a personajelor si de simulare a complotului, care sant de fapt o duzina in fluxul de manga, aceasta poveste are o tranzitie interesanta de scenarii si portretizari unice ale personalitatilor pentru fiecare personaj.

Un lucru interesant de remarcat despre aceasta poveste este asemanarea ei stranie cu Naruto. Daca te uiti cu atentie, vei observa ca Nie Li este de fapt identic cu Naruto in multe feluri, dar nu. De la a fi dezavantajul acestei povestiri la a avea sentimente pentru o fata care nu-i da naibii atentie, ignorand tot timpul o bomba al iubirii.

Oricum, aceasta poveste se concentreaza in principal pe faptul ca Nie Li isi foloseste cunostintele despre viitorul si intelepciunea pe care le-a dobandit in viata sa trecuta, care, potrivit povestirii, depaseste 200 de ani, pentru a schimba evenimentele viitoare din calendarul sau anterior. Pe o nota laterala, cu siguranta nu este infiorator faptul ca o persoana mai veche de 200 de ani urmareste o fetita de 14 ani.


Principalul punct culminant in intreaga manga este modul in care Nie Li manipuleaza evenimentele care il inconjoara, cu toate ca el ramane un parazit in ochii publicului. Asta face ca aceasta manga sa fie atat de interesanta.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri