Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Nijigahara Holograph


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 15
Status: Finished
Published: Nov 12, 2003 to Dec 10, 2005
Genres: Drama, Psychological
Authors: Asano, Inio (Story & Art)
Serialization: Quick Japan

Aceasta este una dintre acele povesti pe care ai tendinta sa o citesti din nou si din nou si din nou, doar pentru a putea avea mai mult sens din ea si indiferent de cate ori ai citit-o, gasesti ceva diferit despre ea. Aceasta este frumusetea manga-ului "Nijigahara Holograph" si darul care vine din mintea geniala a lui Inio Asano - creatorul Solanin.

Este amuzant modul in care numele, "Rainbow Field Holograph", este oarecum un contrast cu tema manga. In cazul in care titlul ofera cititorului senzatia ca manga va fi plina de curcubee si mlastini, dar realitatea este cu totul opusa.
Manga incepe cu imagini suprarealiste, dar inca existente; aceste imagini, raspandite pe diferite panouri si pagini diferite, reprezentand un moment esential din viata fiecarui personaj, fiind alcatuite din factori care afecteaza prezentul si viitorul lor, care, la randul lor, sant afectati de trecutul lor uzat, conflictual si secret. Incerca sa nu confunzi, deoarece acele imagini confuze nu pot fi unite, dar, pentru informatiile tale, acele imagini se dovedesc piese ale unui puzzle; odata ce se termina, dau nastere inceputului, de fapt, inceputul sfarsitului, mai degraba decat inceputul propriu-zis.

Apoi, cand iti dai seama ca povestea a urmat intr-o alta poveste (una care se intinde pe 10 ani) - o poveste in povesti - aceasta mai adanca decat restul, iar restul chiar mai profunda. Mai mult decat atat, tema generala a acestui manga ar fi viata insasi - intunecata, infricosatoare, fara speranta, oameni egoisti, oameni luand fara a simti. Am ajuns sa fac fata unor asemenea orori in timp ce citeam, incat am citit acest manga de doua ori cu un fel de 'chestie' perversa despre faptul ca traiesc in aceeasi lume pe care o fac acesti oameni. Este ciudat cum avem tendinta de a trai sub acelasi cer, cu oameni atat de diferiti care locuiesc in el, alaturi de noi, cot la cot, fara ca noi sa stim niciodata tragediile care se confrunta cu ei sau ce fel de ganduri au acesti oameni.
Aspectul principal al povestii sant fluturii, care pot avea sau nu sens chiar si atunci cand ati ajuns la final sau ați reusit sa cititi manga de cateva ori. Aparent, dupa ce am cautat cateva informatii, "Nijigahara Holograph" a lui Asano se bazeaza in mare parte pe taoism. Exista un extras dintr-unul din capitolele din tehnicile lui Chuang Tszu / Zhuangzi.

Acesta spune:

"A fost odata, eu, am visat ca sunt un fluture, fluturand acolo si acolo, prin toate intentiile si scopurile mele fiind pur si simplu fluture.
Eram constient doar de fericirea mea ca fluture, nestiind ca eram Zhuangzi.
Curand m-am trezit si acolo eram din nou eu, sinele meu veritabil.
Acum nu știu daca eram un om care a visat ca sunt fluture sau daca acum sunt fluture, visand ca sunt om.
Intre un om si un fluture trebuie sa existe in mod necesar o distinctie
Tranzitia unuia catre celalalt este numita calea transformarii lucrurilor materiale."

In opinia mea, acest manga se invarte in jurul unei atitudini complexe fata de viata, in general. Nu are nicio legatura cu religia sau cu credintele cuiva (sau ale personajelor). Este cum stau lucrurile si cum trebuie sa fie lucrurile. Poate ca viata, viata pe care o traim, nu este reala. Poate ceea ce credem ca este real, este doar trucul mintii. Poate ca realitatea coexista cu lucrurile care nu sant reale.

Oricare ar fi cazul, fluturii semnifica sosirea a ceva important, o calamitate, o revelatie; orice ar fi, va schimba fluxul lucrurilor, rezultand modul in care lucrurile ar fi trebuit sa fie.

Acesti fluturi sant asociati cu un personaj, o fetita. Fiecare eveniment care are loc in poveste este irevocabil legat de ea. Putem spune ca ea este culmea, precum si piedestalul, pe care se bazeaza povestea si pe cine urca si se termina.

Pentru mine, arta buna conteaza foarte mult chiar daca nu-mi place atat de mult povestea. Cu toate acestea, au fost momente in care am gasit povestea mai degraba mai atragatoare decat arta in sine. Pe de alta parte, "Nijigahara Holograph" este manga a carui arta infatiseaza de fapt povestea, decat sa fie neidentificabil individualist cu ea.
Imi place acest manga - nu numai ca surprinde realitatea vietii, ci isi surprinde esenta si arta. Constatam faptul ca cititorul stabileste o legatura puternica cu povestea prin ea. Arta este frumoasa; captiveaza atentia chiar daca nu doreste sa o caute. Detaliile sant 'un orgasm' vizual al lucrurilor lasate in urma pentru a ne aminti si reflecta

Modul in care sant desenate lucrurile, este greu de conceput frumusetea lucrurilor; ceea ce este cel mai uimitor este modul in care fiecare obiect din povestea (vie sau altfel) are o personalitate.
Emotiile sant desenate viu, fara mila, facand cititorul sa digere pe deplin natura a ceea ce este citit. Personal, cred ca mangaka a acordat o atentie completa modului in care se presupune ca lucrurile sant atrase mai degraba decat ceea ce; Parerea mea este ca, in general, s-a fixat asupra naturii.
In total, arta este inconfundabil de remarcabila. Expresiile sant instantanee si parca nu este citit un manga, ci un film cu imagini in miscare; urmarind cum scena se schimba 'oh-atat' de bine.
Designul personajelor este explicit subliminal; ceea ce inseamna ca personalitatea fiecarui personaj a fost descrisa pana la ultimul detaliu, fara a fi nevoie sa-l specificam. Pur si simplu este uimitor modul in care cititorul poate intelege intreaga persoana a personajului, chiar cat de instabil poate parea. Fiecare personaj este unic, avand propriile probleme, propriile lor dileme si secretele proprii pastrate departe de ochii si urechile indurerate.

Suzuki Amahiko este un individ tulburat, cu vederi dispretuitoare ale celor din jurul sau, urand lumea pentru ca este atat de nedrept; rareori incearca sa se conecteze cu oamenii cu care este si se abtine sa nu aiba legaturi cu ei; el a fost intotdeauna uluit din societate, trecand dintr-un loc in altul cu parinti despre care stie ca nu sant cu adevarat ai lui si incercand sa se sinucida mai mult de o data.

Apoi este introdus fata care pare sa fie in centrul tuturor, Kimura Arie; de cand incepe manga, m-am gandit la ea ca a pierdut toata inocenta din ziua in care a obtinut frumusetea eterica; O simpatizez - tot ce si-a dorit vreodata a fost ceva pe care toata lumea il doreste, avand ca totul sa mearga impotriva ei in moduri care sa extraga profanitatile din gura cititorului; viata pe care a dus-o ar fi cea mai cruda si cea mai nelinistitoare dintre toate.

Komatsuzaki este personajul agresiv care actioneaza in moduri imprevizibile si ale caror actiuni au o semnificatie veritabila.

Sakaki este profesorul de primavara al trio-ului pentru care Suzuki are sentimente oarecum mature. Exista inca cateva personaje "principale" ale caror roluri sant demne de remarcat prin ele insele.
Acest manga are nevoie de concentrare in fiecare mod. Invata fiecarui cititor ceva nou, ceva diferit - ceea ce am invatat sau am obtinut, din acesta. Pentru mine, se rezuma la credinta ca toata lumea are un rol in viata si ca toata lumea joaca un rol vital in rolul altcuiva. Oamenii care traiesc vieti interrelationate, avand mentalitati complicate, care exista totusi intr-un trecut clandestin si traiesc o minciuna - asta este Holograful Nijigahara.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri