Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

The Haunter of the Dark


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 4
Status: Finished
Published: Jan 12, 2016 to Mar 12, 2016
Genres: Horror, Seinen
Authors: Lovecraft, H. P. (Story), Tanabe, Gou (Story & Art)
Serialization: Comic Beam

Acest manga este fara rost, niciun motiv pentru existenta sa, ar spune majoritatea dintre noi. Adaptarea lucrarii finale a lui H.P Lovecraft, "The Haunter of the Dark", manga nu este foarte lunga, formata din patru capitole scurte de 35 ~ pagini.

Bine, asa ca as putea fi partinitoar in ceea ce priveste aceasta recenzie, intrucat ma cam atrage zona 'lovecraft' si aceasta poveste - The Haunter of the Dark - fiind prima pe care am citit-o. De asemenea, nu poate fi o recenzie pe deplin, intrucat aceste povesti abia au caracterizare sau "carne" pentru asta, dar sant alte lucruri care o fac excelent.

Cat despre poveste, este una destul de simpla. Povestea lui Robert Blake, mai precis - moartea lui pe mainile propriei curiozitati. Dorinta sa de cunoastere a bisericii intunecate, pe care o poate vedea de la fereastra de vest a resedintei sale, il face sa descopere Trapezoedrul, un artefact ocult cu o abilitate sinistra.

Groaza cosmica, frica de necunoscut, bineinteles, prospera in necunoscut, folosind imaginatia consumatorului combinata cu informatiile pe care le da creatorul - creeaza groaza.
Prin urmare, a arata direct monstrul este ceva care nu ar trebui facut. Se transforma in ceva presupus de neinteles pentru mintea umana intr-un monstru generic.Motivatia personajului principal este o curiozitate pofticioasa pentru necunoscut, care pare a fi un fir comun in aceste tipuri de povesti. Poate ca motivatia sa a fost extinsa in povestea originala.
Nimic de discutat aici, singurul personaj este Robert Blake si descendenta sa la nebunie, care este adaptata destul de bine din materialul sursa. Monologurile si descrierile infernale ale lui Lovecraft sant pastrate la punct, astfel incat chiar si acest personaj unic ne poate face sa fim destul de implicati in poveste. Infatiseaza disperarea si teroarea pe care Blake o simte in mare detaliu, pastrandu-si totodata coborarea spre nebunie, un mister care este descoperit in mod deranjant, pagina cu pagina.

Arta poate parea destul de generica si un pic nepoluata, dar se adauga la atmosfera neobisnuita a povestii si in mod sigur infatiseaza scene de groaza si teroare in mod eficient. Arta manga are un potential imens pentru acest tip de povesti de groaza si mister, iar autorul reuseste sa inteleaga esenta Lovecraft intr-un mod minunat.

Ideea pe care incerc sa o fac este ca prin transformarea unei nuvele de groaza cosmica (literatura), in aceasta manga scurta, groaza se pierde - iar prin acest punct, ceea ce spun se reduce pentru a "citi povestea originala".
In loc sa citesti manga, ar fi indicat sa citeste povestea originala. Daca ati citit deja originalul si doriti si aceasta manga in companie, atunci v-as spune doar sa cititi o alta poveste.

Asa ca miau miau...

0 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri