Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Children of the Sea


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 43
Status: Finished
Published: Dec 24, 2005 to Sep 24, 2011
Genres: Mystery, Drama, Supernatural, Seinen
Authors: Igarashi, Daisuke (Story & Art)
Serialization: Ikki

Hi miau miau... azi aveam de gand sa scriu o recenzie la o poveste, dar am dat peste alta poveste. Ne avand rabdare am decis sa ii trag o recenzie.

Pentru inceput nu stiu cum as putea traduce manga "Kaijuu no Kodomo", deoarece unii ar traduce-o ca "The Sea Monster's Children", asa ca... sa incepem.
Manga "Children of the Sea"scrisa si ilustrata de Daisuke Igarashi (publicat de Viz Media in America) ar fi cel mai bine descris, ca drept 'bantuitor'. Copiii titulari ai marii sant Sora si Umi, doi baieti care au fost crescuti de dugonguri si care prezinta adaptari biologice ciudate petrecute in acel timp in ocean. Originea lor nu este cunoscuta, dar doua grupuri de oameni de stiinta ii studiaza in incercarea de a-si da seama exact cum au ajuns.

Dugongul – numit stiintific Dugong dugon – este o creatura lenta care face parte din ordinul Sirenia a sirenienilor sau, altfel supus, al vacilor de mare.

Ruka, fiica uneia dintre oamenii de stiinta, este trasa pe panza intrigii atunci cand isi va face prieteni cu baietii oceanului si in curand se va confrunta cu diferite fenomene mistice alaturi de ei. Exista, de asemenea, intrebarea, in ce dispune viata oceanica din intreaga lume si ce legatura au baietii cu acel mister. Pana la al treilea volum din "Children of the Sea", misterele incep sa se converga si sa se uneasca. Lucrurile care pareau fara legatura sau complet opace in primele volumele incep incet sa aiba sens.


Spre sfarsitul celui de-al treilea volum din "Copiii Marii" al lui Daisuke Igarashi, doua personaje discuta despre zâmbetul unui copil orfan. Un personaj considera ca zâmbetul este un semn al trezirii emoționale a copilului - ca, copilul se adapteaza la viata dintre oameni. Celalalt personaj gandeste diferit:"Sunt de acord cu teoria ca un bebelus zambeste pentru a-i atrage atentia parintilor. Zambeste, astfel incat parintii sai sa aiba grija de el ... un zambet este pur si simplu o capcana pentru supravietuire."

Daca ar exista vreo scena care sa rezume "Copiii Marii", aceasta ar fi. Lucruri ciudate se intampla regulat in "Children of the Sea", ca un baiat tanar care se dizolva intr-un dus de lumina sau doi copii care au o legatura ciudata cu oceanul. In cele din urma, este lasat in sarcina personajelor si cititorilor sa divinizeze sensul a ceea ce au vazut.

Ritmul "Children of the Sea" este glaciar, dar nu neaparat intr-un mod rau. Misterul este cu siguranta central in poveste, dar serveste ca ceva care se strecoara in fundal, ceva care umple timpul intre carnea reala a povestii: relatiile dintre Ruka, Sora, Umi si toti oamenii care il inconjoara.


Ruka este captivata de cei doi baieti, in timp ce cei doi sant preocupati unul de celalalt. Jim si Anglade, doi oameni de stiinta, sant obsedati de Sora si Umi, doar daca vor dovedi ceva despre trecutul lor. Tatal lui Ruka este in afara adancimii sale, ca sa zicem asa, iar mama ei, Kanako este indepartata. Kanako provine totusi dintr-o familie de scafandri si poate tine cheia legaturii lui Ruka atat cu marea, cat si cu Sora si Umi.Relatiile din "Children of the Sea" sant innodate si încurcate. Toata lumea este conectata la toata lumea, desi in moduri salbatic diferite. Aceste conexiuni sant ceea ce te impiedica sa citesti si sa citesti, chiar si atunci cand povestea nu pare sa plece nicaieri. "Children of the Sea" este o lucrare axata pe caracter, iar volumele grase, de peste 300 de pagini, pot acoperi doar cateva zile sau ore scurte de timp, dar sant pline de evenimente si personaje care merita sa le pacalesti.

Oricum daca nu ai rabdare sa citesti aceasta manga, poti incerca animeu-ul cu acelasi nume din 2019.


Asa ca miau miau...

Un comentariu:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri