Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Rudel, Demon King of the Blue Sky


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 30
Status: Finished
Published: Jul 20, 2016 to Mar 20, 2019
Genres: Action, Historical, Military
Authors: Katayama, Makoto (Art), Nagakawa, Naruki (Story)
Serialization: Web Comic Gamma

Caut ceva si dau peste altceva... asa patesc mereu. Sincer sa fiu in seara asta am terminat de citit acest manga "Soukuu no Maou Rudel" sau "Rudel, Demon King of the Blue Sky", si pot spune ca a meritat osteneala.


Povestea din acest manga este adevarata, fiind vorba despre biografia fostului pilot nazist al celui de-al doilea Razboi Mondial (WW2) - Hans-Ulrich Rudel - numit si Stuka Pilot. A fost doborat de peste 24 de ori in timpul celor 2530 de misiuni de lupta, insa nu a fost ucis. El este cel mai decorat militar nazist, fiind unul dintre cei doar 27 militari care au primit "Crucea de Cavaler a Crucii de Fier cu Frunze de Stejar, Sabii si Diamante".


Hans a doborat si distrus peste 2000 de tinte:
  • 800 vehicule militare
  • 519 tancuri
  • 150 piese de artilerie
  • 1 distrugător
  • 2 crucisatoare
  • 1 vas de linie sovietic
  • 70 nave
  • 4 trenuri blindate
  • 9 avioane vanatoare

Personajul Hans Rudel putem spunem ca a ramas un loial sustinator al lui Adolf Hitler si a refuzat sa-l denunțe pe Hitler sau pe nazisti crezand ca razboiul impotriva Germaniei a fost creat de evreii puternici si finante internationale. Hans Rudel ramane un personaj complex si, probabil, una dintre cele mai eroice figuri din WW2.
In manga mai este prezentat noul avion Stuka (modificat) era echipat cu doua tunuri automate marca Rheinmetall-Borsig 37 mm Flak 18. Prototipul acestui avion fusese folosit initial contra navelor sovietice din Marea Neagra, iar Rudel avea sa-l duca la perfectiune. Intr-un interval de doar trei saptamani, Rudel personal avea sa distruga peste 70 de barci de asalt din Marea Neagra.

In ciuda simpatiilor sale naziste, Rudel a fost un soldat dedicat cauzei, a dat dovada de inteligenta, perseverenta, temeritate, determinare si aroganta neegalata. Bravura sa militara a intrat in cartile de istorie, la fel si epitaful de pe mormant:

"Pierdut este doar cel care se pierde pe sine".


Asa ca miau miau...


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri