Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

ACT-Age


Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 200
Status: Publishing
Published: Jan 22, 2018 to ?
Genres: Shounen
Authors: Matsuki, Tatsuya (Story), Usazaki, Shiro (Art)
Serialization: Shounen Jump (Weekly)

Lights! Camera! ACTION! and Miau!

Din puctul meu de vedere nu cred, ca o capodopera necesita o poveste epica sau o naratiune profunda, sau vreo premisa distinctiva pentru a se justifica. Povestea din manga "Act-Age" este structurata ca aproape orice alt gen 'shounen', un personaj principal cu un talent special si trece prin diferite arce evoluand si imbunatatindu-si mestesugul pentru a deveni cel mai bun la ceea ce face.
Conceptul de poveste in sine este complet nou si destul de interesant, unde protagonistul principal, avea sa aiba un talent de a face oamenii sa simpta ca actiunea ei, este prea reala pentru a fi falsa, dar in acelasi timp si periculoasa.
ACT-AGE este o serie manga care a fost publicat in revista saptamanala SHONEN JUMP. Dar spre deosebire de un alt manga JUMP care sant fie actiune de lupta, sport sau seriale de comedie romantica, acest manga ne spune despre profesie si despre lumea sa cariera competitiva, in acest caz despre ACTING. De asemenea, ceea ce a facut ca aceasta serie sa se diferentieze de un alt manga JUMP este act-age, care au un MC de sex feminin autentic, in timp ce aproape fiecare manga shonen are MC masculin.

Aceasta este povestea despre Kei Yonagi, o adolescenta de 16 ani, care doar traieste cu cei doi frati ai ei. Are un talent deosebit in ceea ce priveste actoria, dar este foarte riscanta pentru "metoda de actiune' a starii sale mentale.


Diagrama a "sistemului” lui Stanislavski, bazata pe
 "Planul sau de experimentare" (1935)
Atunci cand actorul nu se detaseaza emotional, trairile personajului interpretat ii pot invada alte aspecte ale vietii, afectandu-i starea psihica. Acest lucru se intampla atunci cand actorul isi rascoleste experientele emoționale anterioare, fie ele vesele sau traumatice. Efectele psihologice, cum ar fi oboseala emotionala, apar nu numai atunci cand actorul utilizeaza trairi personale in interpretare, ci si atunci cand emotiile in stare bruta pe care le-a reprimat sau ignorat pana atunci ies la suprafata pentru a contribui la formarea personajului.

Capitolul timpuriu a fost bine configurat pentru a povesti precum; "what is acting", "first job" etc. Dar, odata ce aceasta serie a trecut la primul arc, a inceput sa fie interesant. Un personaj de rival / partener excelent si placut pentru fiecare parte, informatii interesante si unice despre actorie si, de asemenea, ceea ce ma face ca aceasta serie sa fie in ciuda faptului ca este o serie de profesii, Act-age inca iti poate oferi suspans si tensiune precum manga de lupta, deoarece lupta pe care personajul nostru o duce intr-un film sau o piesa de teatru.

Fiecare personaj are propriul sau scop si scop. Motivatia sau motivul lor din spatele actiunilor lor sant consecvente. Astfel, crearea acestor personaje merita un scor mare. Exista momente in care simti ca unele personaje sant inutile in poveste (opinia personala).
Fiecare emotie pentru fiecare personaj este exprimata in mod unic. Tristetea exprimata de un personaj nu este aceeasi tristete exprimata de un alt personaj. Puteti vedea Yonagi crescand ca actrita nu doar prin rolurile pe care le joaca si prin tehnicile pe care le invata, ci si prin modul in care se schimba expresiile ei. Este un fel de nivel de transmitere si stapanire a mediului care respira atata viata fiecarui personaj.
Despre Kei Yonagi - ea provine dintr-o familie saraca. Tatal ei a fugit lasand-o cu cei doi frati mai mici, dupa moartea mamei lor. Cand vine ocazia sa-si alunge visul de a deveni actrita, Yonagi sare la sansa. Atragand atentia regizorului Sumiji Kuroyama, devenind o oportunitate lui Yonagi sa straluceasca. Cu toate acestea, talentul lui Yonagi pentru actorie provine din capacitatea ei extrema si innascuta pentru 'metoda de a actiona', una pe care diverse persoane o considera potential autodistructiva.

Arta... Daca judecam asupra reprezentarilor personajelor, acestea pot fi relativ simpla. Cand ne uitam la modul in care mangaka a reusit sa atraga acele emotii, aceasta arta a manga-ului merita, nuu stiu de ce; dar ca cititor, sant atras de arta acestui manga.
Asa ca spre final este foarte greu sa explici fara sa citesti aceasta manga, da exista tot felul de informatii si poveste incat nu le pot descrie aici pe blog, dar frumusetea artei lui Act-age este ca imbunatateste naratiunea si personajele dincolo de doar ilustrarea lor. La urma urmei, de ce sa sa citesti o manga cand poti citio carte normala sau sa-ti prezinte scene de actiune misto din anime sau filme. Manga este un mediu care surprinde un singur moment si trebuie sa infatiseze intr-un mod efectiv emotiile si energia unui personaj in linistea panoului. Asa ca "Act-Age" face asta mai bine decat alte manga-uri pe care le-am citit, intrucat fiecare emotie pe care o exprima un actor sau o actrita, bucuria, furia, tristetea, dragostea si durerea, pot fi vazute si intelese atat de clar....

Iar din viziunea mea, nici macar nu am observat cand am inceput acest manga, dar cred ca ceea ce face ca lucrurile de genul acesta sa fie o capodopera, indiferent daca esti constient sau nu, ea evoca o emotie pe care nu ai simtit-o niciodata.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri