Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Coffee Mou Ippai


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 60
Status: Finished
Published: Feb 2002 to Apr 2009
Genres: Slice of Life, Seinen
Authors: Yamakawa, Naoto (Story & Art)
Serialization: Comic Beam

Hi miau miau... De data aceasta, voi trece in blog ceva care nu imi este obisnuit, dar care imi atrage atentia. Simt ca acest manga este pentru iubitorii de cafea, dar imi da impresia ca mai mult este pentru ascultatorii de povesti.

Japonia este o tara renumita pentru cultura puternica a consumatorilor de cafea, urmata de Coreea de Sud in regiunea Asiei de Nord-Est. In plus, tara era bine cunoscuta ca inventator si distribuitor al marcii de echipamente de cafea precum Hario, Siphon si stilul de cafea cu picaturi. Pot spune ca japonezii au o obsesie puternica pentru bautura de cafea, deoarece ceremonia lor de ceai, care poate fi reflectata de multe cafenele din marile orase ale Japoniei, cum ar fi Tokyo, Osaka sau Nagoya. Pe de alta parte, Japonia este renumita si pentru publicatia sa de benzi desenate sau lumea manga. Nu este rar ca mangaka-ul japonez sa deseneze felie de scena bazata pe viata de zi cu zi a japonezilor, asa ca ma astept sa existe si manga sau benzi desenate despre cultura cafelei.

Unele manga sau benzi desenate care au o mica tema ce reflecta cultura cafelei, dar nu descriu sau evidentiaza in profunzime procesul de preparare a cafelei. Cele mai multe dintre ele arata doar cafeaua ca spectacol lateral sau poveste de fundal.

Oricum "Coffee Mou Ippai" sau "Inca o ceasca de cafea" este acea manga care o citesti pe termen lung, este o manga care iti ofera povesti diferite la o ceasca de cafea.
Deci... "Coffee Mou Ippai" este format din cinci volume, care descriu ca o poveste de sine statatoare sau conexe despre individ, legate de cafea intr-un fel sau altul. Cel mai bun lucru este descrierea modului de preparare a cafelei, folosind in mod corespunzator diferite metode, cum ar fi turnarea, sifonul, picurarea la rece sau stilul de filtrare. Interesant este ca arta manga pare sa foloseasca toner de amprenta cu detalii inalte, deoarece ar putea folosi un fel de timbru de cerneala, o arta foarte excentrica, dar foarte detaliata in fiecare panou sau pagina.
Aceste pagini sau panouri arata cititorului cum este pregatirea pentru prepararea cafelei, folosind metoda de picurare a hartiei, la fel ca si citirea unei carti de instructiuni despre prepararea cafelei. Informații mentionate in acest manga pe care o alta carte de cafea nu pot fi descrisa in sectiune separata, ar fi cum sa pliati corect filtrul de hartie. A fost distractiv si educativ, dar nu plictisitor, deoarece citirea cartii de instructiuni datorita cititorului poate vedea fiecare instructiune in stil de manga.

De exemplu: se toarna apa fiarta incet pana cand filtrul de hartie se uda, apoi se asteapta un moment de doar zece secunde. Efectul ar fi sa se umfle, eliberand o aroma buna. Dupa un timp, incepeti sa turnati din nou apa incet pana aproape de limita cupei de picurare, fara sa atingeti filtrul. Acest proces continua pana cand toata apa din filtrul de hartie se usuca lasand cafeaua umeda in filtru.

Acest proces poate fi o demonstratie ilustranta interesanta pentru incepatorii sau alte persoane care ii intereseaza prepararea cafelei.

Manga arata modul in care cafeaua poate fi cea mai buna metodă de conectare a oamenilor, intr-un fel sau altul, ca familie, sot sau iubit agatat in timp ce beau o ceasca de cafea. Oamenii adesea isi reamintesc cine sant, de unde provin, care sant visurile si amintirile lor atunci cand beau o ceasca de cafea.

Cu toate acestea, "Coffee Mou Ippai" are o poveste dulce... dulce... destinata cititorului matur, deoarece unele dintre povești au o tema care nu este potrivita pentru cititorul mai tanar sau poate duce la o interpretare gresita pentru cititorul care nu are suficienta experienta.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri