Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Feng Shen Ji - The Legend and the Hero

Information
Type: Manhua
Volumes: Unknown
Chapters: 182 (I+II+III)
Status: Finished
Published: 2010 to 2011
Genres: Action, Fantasy, Historical, Martial Arts, Supernatural
Authors: Tang, Chi Fai (Art), Zheng, Jian He (Story), Cheng, Kin Wo (Art)
Serialization: None


Salutare miautilor... plictisit intr-o zi, am vazut ratingul ridicat al acestui manga, dar cu putine informatii, asa ca am riscat si m-am apucat sa citesc acest manga chinezesc. Nu-mi vine sa cred ca acest manhua nu este mai popular. -Feng Shen Ji
Daca santeti fan al manga-urilor seinen, va veti bucura de acest manhua. Cu siguranta este ceea ce as clasifica drept "comoara ascunsa" la momentul scrierii acestui articol, aceasta are un rating mediu, impreuna cu un numar destul de redus de oameni care au citit "The Legend and the Hero".

Vom incepe cu povestea din "Chronicles of the God's Order". Personajul principal nu este un fel de erou tragic, el este cineva care incepi de fapt sa nu-ti placa. Arogant, slabiciune si egoismul sau sant oarecum iritante in comparatie cu celelalte personaje, insa acest lucru nu dureaza foarte mult.
Un mesager al Cerurilor a ajuns in Zhao Ge, care a fost condus de dinastia Shang de generatii intregi. Actualul imparat, Zi Zhou, refuza sa-si plece capul in fata zeilor si ii declara mesagerului ca nu va mai accepta tirania Cerurilor. Zeii nu iau acest lucru cu bunatate si incurand, imparatul tinut vecin, Wu Jifa, conduce o cruciada impotriva rebelului Shang.

In timpul bataliei, fortele Shang sant extrem de coplesite si tocmai cand capitala este la centimetri distanta de a fi cucerita, Zhou se alatura luptei. Desi strabate randurile inamice si se indreapta spre Jifa, din nicaieri un zeu nu cade din cer, aterizand chiar in fata lui, pregatit sa se ocupe personal de probleme.

"Feng Shen Ji" sau "The Legend and the Hero" sau cum ii mai spune "Chronicles of the God's Order" impartaseste teme si are personaje similare cu multe alte mari manga seinen, cum ar fi Berserk, Vinland Saga si Kingdom. Pot spune ca aceasta poveste te prinde de la bun inceput si, sincer, poate avea cele mai bune capitole de deschidere din orice serie pe care am citit-o. Dupa ce te 'drogheaza' la inceput, ea continua sa intrige pe tot parcursul povestii. Are tot felul de rasuciri si viraje care m-au tinut pe marginea fotoliului in timp ce citeam si m-a facut sa pierd nopti  si sa vreau sa citesc continuu, capitol dupa capitol (like a drog). Are o dezvoltare excelenta a personajelor, iar fiecare personaj nou introdus aduce ceva interesant in grafic. Niciun personaj nu ramane stagnant sau este inutil / pastrat in jur, fara niciun motiv. De la alb-negru la color...m-am adaptat usor. Stilul de arta este, de asemenea, excelent si, totul este la culoare. La inceput, fiind in întregime in culori, m-a aruncat un pic pentru ca sant obisnuit sa citesc manga in alb si negru. Fiecare pagina este desenata intr-o culoare frumoasa. Acord mai multa atentie lucrarilor de arta daca manga este in alb-negru, cu aceasta culoare desenata intr-o culoare frumoasa, sant atat de multe detalii. Fiecare pagina este frumos desenata cu culori care sant intr-adevăr captive. Scenele de lupta sant unele dintre cele mai bune pe care le-am vazut vreodata, puteti urmări ceea ce face fiecare personaj cu usurinta si nu de multe ori pot spune asta despre manga. Oricat de mult astept sa vad ce se intampla in continuare si sant gata sa intorc fiecare pagina, deoarece examinez pagina ultima data pentru a analiza fiecare detaliu.
Barbatii legati de muschi impodobesc paginile, insotiti de femei gratioase, cu par matasos. Zeii arata foarte bine partea raufacatorului. Peisajele sant desenate cu pricepere. La fiecare cateva pagini, "Feng Shen Ji" isi tranzactioneaza stilul normal pentru un omolog pictat menit sa puna accent pe anumite parti importante ale povestii. Cel mai important, lupta este usor de inteles si de inteles. Dar, in ciuda modului in care arta apare cu culoarea, exista un sentiment profund de alb-negru in manhua. Puteti spune celor care sant 'rai' de la cei care cauta sa serveasca lumii o placa de dreptate in cateva secunde. Zeii inamici sant, in general, ingrijiti odata ce ciocnirea a fost stabilita si complotul urmeaza un ciclu simplu de lucru / antrenament pentru libertate in afara unei situatii, a unui conflict si a unei schimbari mari a peisajului.Protagonistul nu sufera de o soarta cruda sau de o educatie slaba si devine un erou peste noapte. Inainteaza intr-o calatorie lunga cu multe greutati. Acesta este locul in care "Feng Shen Ji" difera de o multime de manga tipice de lupta, pe care singurul lucru pe care trebuie sa se bazeze mult timp este creierul sau. Povestea se dezvoltă uimitor, naratiunea este extrem de bine cronologiata, iar autorii au acest lucru pana la o arta plina de arta. Fiecare volum va lasa pe 'tenterhooks' pana la urmatorul, dar niciodata nu santeti nemultumit de informatiile furnizate in fiecare volum.

Cu o grava usoara, decese, opere de arta atragatoare si teme supranaturale puternice (aproape obositoare), precum reincarnarea, povestea incepe cu un bang suficient de mare pentru a te mentine atentia pentru un motiv sau altul. "Feng Shen Ji" este transpus intr-un mod rapid si distractiv, lasand ceea ce pare sa fie loc pentru crestere, dar este cu adevarat doar povesti lenese. Exista mici explicații - si despre ce este elaborat se face acest lucru intr-un mod simplu - pentru ca nimeni nu-i pasa de asta, nu? Capitol dupa capitol, volum dupa volum, ai impresia ca "Feng Shen Ji" devine mai putin ca un manhua coerent si mai mult ca o autobiografie neinspirata, stereotipica, complet lipsita de profunzime, dar e o pacaleala.

Aspectele de crestere ale personajelor sant doar fluturi. Wu Geng, personajul principal, ii lipseste grav moralitatea si probabilitatea de la inceput pana la sfarsit. Este impulsiv si juvenil, dar daca as putea spune, as zice ca devina este varsta. Desi crede ca are indrazneala de a-i pedepsi pe ceilalți, cea mai mare problema a personajului este ca personalitatea lui nu este pusa doar intr-un mod neinteresant, facandu-l imediat improbabil, dar, de asemenea, rareori primeste pedepse pentru propria sa ignoranta. Singurul lucru care il face diferit sant monologurile sale imature. Singura crestere pe care o are, sau oricare dintre celelalte personaje, sant schimbarile de aspect si statut de la an la an.Din puctul meu de vedere complotul, format din incurcaturi de creaturi vehemente, puteri divine si zei, incepe ceva de genul: "in timp ce haosul face ravagii, o tragedie se intampla tanarului print Wu Geng, iar viata lui continua pentru ca oarecum insela moartea. Traieste viata si lupta cu un singur scop: "Libertatea si Prosperitatea prin Greutatile Sale".

Iar principala problema este ca nu sti de ce. Orice cititor merita un motiv pentru care cineva face ceea ce face - ceva mai complex, ceva atribuit emotiilor mai profunde. In timp ce libertatea si prosperitatea sant toate bine si 'dandy'; fara nimic mai grav, personajele se transforma intr-o baltă de supa asezonata cu o morala si directie lipsa. Personalitatile neinteresante ale personajelor provin din trasăturile lor cele mai evidente: o mentalitate simpla si juvenila.

Intrebarea a ceea ce este mai vinovat - lipsa de personaje convingatoare sau complotul dezbracat de teme complexe - este aproape imposibil de a raspunde.

Si ca sa inchei recenzia, nu se pune accentul pe cresterea psihologica si, in schimb, accentul se pune pe calitatea divertismentului fara minte (prin gore, morti si un indiciu de sexualitate) si cat de frumos arata pachetul. Cu toate acestea, este un manhua cu teme mature, astfel ca se adreseaza unui grup de varsta care poate trata astfel de teme. Din aceste motive,"Feng Shen Ji" este capodopera.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri