Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Ikigami: The Ultimate Limit

Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 60
Status: Finished
Published: Jan 27, 2005 to Feb 6, 2012
Genres: Action, Mystery, Drama, Psychological, Seinen
Authors: Mase, Motoro (Story & Art)
Serialization: Young Sunday (Weekly)

Salutare, salutare ! Intr-o seara am verificat site-urile partenere si am primit o recomandare manga pentru recenzie. Pot spune ca manga arata bine, dar povestea episodic.. ceea ce lui Miau nui place :).

"Dragi cetateni: Fara indoiala ca ati observat ca lumea este un loc cu probleme. Oamenii sunt apatici, lenesi, nemotivati. Probabil ca v-ati intrebat: de ce nu se face nimic pentru a opri acest declin sistematic? Ei bine, veti fi fericiti sa stiti ca se iau masuri. Noi, guvernul dvs., am decis ca societatea are nevoie de un apel de trezire. Asadar, incepand de astazi, vom selecta aleatoriu un alt cetatean care va fi ucis in termen de 24 de ore de la notificare. Credem ca acest lucru ii va aduce aminte tuturor oamenilor cat de pretioasa este viata si cat de important este sa fii membri activi si productivi ai societatii. Va multumim pentru atentie si cooperare si participare la acest nou program."
Desi exista un dezechilibru ocazional al calitatii, atunci cand vine vorba de povestirea sa, "Ikigami: Ultima Limita" este una dintre cele mai provocatoare manga aparute in ultimii ani.

Actiunea din "Ikigami" se desfasoara in doua parti, prima este forma episodica care urmareste o persoana separata in ultimele momente ale vietii si modul in care se descurca cu noua lor mortalitate. Luate dintr-o perspectiva unica si ofera o mare cantitate de caracter, exprimand temele seriei intr-o maniera naturala, fara a o descrie in mod flagrant cititorului. A doua parte se refera la omul care livreaza ikigami si cum se descurca cu munca sa. Fiecare capitol incepe si se termina cu gandurile sale asupra fiecarui caz.

Manga "Death's Notice: The Ultimate Limit" exploreaza problemele complexe sociale, aceasta poveste este centrat in jurul lui Kengo Fujimoto, un curier guvernamental a carui responsabilitate este sa livreze Ikigami - acte de deces - cetatenilor pentru a-i informa despre decesele lor iminente ca urmare a unui program la nivel national care are un segment 'aleatoriu' al populatiei. Alesi aleatoriu sa moara prin utilizarea unei nanocapsule injectate in corpul lor in timpul scoli elementare. Pe masura ce incepe sa se implice mai personal cu oamenii pe care ii intalneste de-a lungul atributiilor sale, Fujimoto se lupta cu slujbele sale si cu ramificatiile unui sistem cu care vine din ce in ce mai deziluzionat, evitand in acelasi timp mania si suspiciunea colegilor sai care sant inclinati sa raporteze cu privire la orice cetatean care are indicii de ganduri tradatoare fata de tara - coruptionistii.


Povestea din manga "Ikigami: The Ultimate Limit" spusa in primul rand intr-un format episodic, ceea ce pe mine ma deranjeaza si incepe sa ma plitiseasca sau in cel mai rau caz ma face sa sar peste capitole. Majoritatea "Ikigami" se concentreaza asupra persoanelor care primesc actele de deces ale lui Fujimoto. In timp ce protagonistul intregii povesti este Fujimoto, este cert ca principalele vedete ale acestei manga sant numeroasele personaje la care cititorii le sant prezentate pe parcursul perioadei de rulare a manga-ului. Manga se simte ca o antologie de povesti despre oameni care traiesc sub sistem si sant obligati sa se impace cu moartea lor. Pot spune ca unele povesti sant inspirationale, aratand cum exista cei care lucreaza pentru a se asigura ca ultimele lor momente au impact pentru cei din jur, in timp ce altele sant deprimante si tragice, aratand cum oamenii fara 'nimic de pierdut' vor face orice pentru a se face auziti, chiar cu pretul celor din jur.
Pe scurt este remarcat ca nu toate povestile au o lectie pentru cititor, intr-o lume in care legile si politicile nebune obliga oamenii buni sa faca lucruri nebunesti - poveste fara sens.

Oricum putem vorbi foarte mult despre aceasta manga. Cum ar fi etica la nivel universitar. Aceasta serie nu este usor de recomandat fanilor seinen. Lucru de remarcat este ca, acesta ar fi un roman distopic situat intr-un viitor sumbru, este si unul care are multe momente emotionale pentru oamenii care cauta povesti extrem de umane.

In ceea ce priveste arta, Mase foloseste un stil mai intemeiat. Fundaluri trasate din fotografii reale, in timp ce proportiile corpului si trăsaturile faciale sant pe latura mai realista. In momentele emotionale, stilul de arta 'straluceste', deoarece fiecarui cadru i se ofera o cantitate uimitoare de detalii care se potriveste naturii.

Si spre final... punctul culminant si sfarsitul povestii lui Fujimoto este unul uimitor. Ideea ca guvernul sa-si ucida proprii cetateni de dragul incurajarii cetatenilor sa pretuiasca viata este, desigur, extrem de explicata, capitolele finale ale "Ikigami: The Ultimate Limit" ofera o concluzie care nu incheie povestea intr-un mod satisfacator, ci ofera, de asemenea, o justificare bine gandita pentru un sistem despre care se credea anterior ca este nejustificabil.

Asa ca miau miau...0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri