Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Miquiztli: Reaper of the Sun

Information
Type: Manga
Volumes: 13
Chapters: Unknown
Status: Finished
Published: Jul 1990 to Nov 22, 1995
Genres: Supernatural, Seinen
Authors: Maki, Kouji (Story & Art)
Serialization: Super Jump

Miau ! 

Povestea din acest manga incepe cu Yosuke Ejima si sotia sa Keiko vizitand Mexicul pentru a cerceta o civilizatiile antica. In drum spre intoarcere, Mastantonio, un traficant de arme, incepe sa traga in autobuz iar la sfarsit dat foc pentru a pedepsi un tradator. 
Unul dintre pasageri, Yosuke Ejima, a ars de viu si a fost la un pas de moarte. Cu toate acestea, a fost reinviat in mod miraculos dupa ce a primit un transplant de piele de la un preot aztec.
Yosuke mosteneste puterea preotului si începe o a doua viata ca un asasin numit Miquiztli, Reaper of the Sun - Seceratorul Zeului Soarelui.

Aceasta manga intitulata si "Miquiztli: Taiyou no Shinigami" are o poveste episodica care se invarte in jurul personajului principal. Pe scurt pot spune ca nu trebuie sa citesti cele 13 volume, ca sa intelegi in intregime povestea, ci pur si simplu poti renunta la un volum in favoarea altui volum. 

In poveste, vom participa impreuna cu Yosuke Ejima zis Miquiztli la diferite misiuni, sau mai bine spus in aventuriile lui de asasin-erou. 

Miquiztli, care inseamna "moarte', este ziua din calendarul aztec asociata cu zeul Tecciztecatl. Tecciztecatl este zeul lunii, asociat cu transformarea si sfarsiturile care duc la noi inceputuri. Miquiztli este o zi pentru reflectie si reconsiderarea prioritatilor. Este o zi proasta pentru a ignora posibilitatile.

Aztecii au fost o cultura mesoamericana care a existat in Mexicul modern din secolele XIV-XVI. Imperiul aztec, o confederație formata din trei mari orase-state, s-a format in jurul secolului al XV-lea. Aztecii erau compusi din mai multe grupuri etnice din regiune. Majoritatea, dar nu toti, erau vorbitori ai limbii nahuatl. O mare parte din ceea ce consideram acum a fi aztec in ceea ce priveste cultura, se refera cu adevarat mai larg la intreaga regiune centrala mexicana din acea vreme. Religia a inclus un panteon de zei, fiecare dintre ei fiind responsabil si legat de anotimpurile si zilele schimbatoare stabilite in calendarul aztec. Imperiul aztec a atins apogeul la fel cum primii spanioli au ajuns in America Centrala, in 1519, in frunte cu Hernán Cortés. Conchistadorii l-au invins pe imparatul Cuauhtemoc si au fondat Mexico City pe ruinele orasului azotec Tenochtitlan. 
Oricum, dupa ce autobuzul in care se aflau Yosuke Ejima si sotia sa Keiko este atacat de o organizatie care se ocupa de droguri, Yosuke zace mort iar iubita sa Keiko a fost luat de Mast Antonio.
Trei ani mai tarziu, de pe pielea preotului civilizatiei aztece care ia fost transplantat lui Yosuke de catre celebrul doctor Frank Jameson, el va mosteni capacitatea preotului de a "scoate inima cu mainile goale fara a inciza corpul uman". Pe parcurs, personajul principala va deveni un asasin de clasa SS (superstar) numit Mikistori ( Grim Reaper ) va angajat un numar mare de detectivi in cautarea sotiei sale - Keiko.

In poveste ne va relata ca Keiko fusese transformat intr-o arma umana sub maestrul Antonio, desi se va razbuna in acelasi timp cu finalizarea cererii, de data aceasta lui Frank.


In ciuda recunoasterii faptului ca este cunoscut imediat, datorita metodei speciale de ucidere, Mixtri este extrem de entuziasmat de inchiderea gurii atunci cand este martor la crima sa. Dimpotriva, uneori sta in jurul unei persoane care se intampla sa fie prezenta la fata locului si se implica.

Exista diferite forme de dragoste pentru barbati si femei si dragoste de familie, dar practic exista multe capitole despre dragoste. Poate ca nu este cazul, dar este de obicei o compozitie care descrie confruntarea dintre personajul principal si monstrii si zeii care apar in diferite mituri. Datorita faptului ca "personajul principal este un fost arheolog care este familiarizat cu miturile din intreaga lume, iar prietenul sau este un romancier misterios", "bogatia anormala de cunoastere a personajelor" care se gaseste adesea in acest gen de lucrari. Este relativ natural in aceasta lucrare.
Despre personaje, as dori sa vorbesc de Shipactnal. Prima femeie din miticul popor aztec. A dormit intr-un sarcofag cu Ushmuco la situl Tiotiwakan, dar a fost reinviat in timpurile moderne de mainile lui Tescatripoka, al carui suflet a fost transferat in corpul unei femei pe nume Dina Liang. Dina este studenta la Facultatea de Arheologie de la Universitatea Simpson, Virginia. Nu este clar ce s-a intamplat cu sufletul initial al Dinei, dar conform cuvintelor si faptelor sale, personalitatea care ii controleaza corpul pare a fi aproape complet sipactnala.

Arta acestui manga este din anii '90 si pot spune ca arata destul de bine, si mai ales impresia pozitiva este arta combina intre ecchi si cenzura.

Asa ca miau miau...

Un comentariu:

  1. NOTA! Un alt personaj mai ecchi ar fi un profesor danez de scoala elementara (la momentul aparitiei). Din experientele anterioare, ea a negat cu incapatanare dragostea dintre un barbat si femeie, dar pe masura ce l-a intalnit pe Yosuke si l-a intalnit de multe ori, a inceput sa-l iubeasca.
    La fel ca Yosuke, care poseda puterea Zeului Soarelui, ea poseda puterea Valkyrie, dar cand exercita aceasta putere, seamana cu personajele din "God Cider", opera aceluiasi Makirai Koji. Echipata cu arme precum o casca de aur, dosul mainii si o sulita (cu toate acestea, toate hainele purtate in acel moment se vor desprinde, iar armura care apare este aproape ca lenjeria intima dintr-un anumit motiv).

    RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri