Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Kiss Wood

Information
Type: Manhwa
Volumes: 2
Chapters: 34
Status: Finished
Published: Jun 5, 2010 to Jan 29, 2011
Genres: Adventure, Drama, Fantasy
Authors: Ahn, Sung Ho (Story & Art)
Serialization: Naver Webtoon

Aseara am terminat doua manga-uride citit, si dand cu banul am ales acest manhwa pentru recenzie. Povestea din manga se refera la un gradinar care si-a pierdut slujba de gradinar al orasului. Dupa acest ghinion, protagonistul nostru va fi inconjurat de flacari. Cand se trezeste in spital, afla cu stupoare ca si-a pierdut vederea. Fara sa-i mai ramana nimic, barbatul zace in patul de spital, fara sa aibe nicio speranta, pana cand recapatarea brusca a vederii il face sa-si dea seama ca a fost transportat intr-o noua lume ciudata acoperita intr-o padure mistica.

Sincer sa fiu este un webtoon supranatural foarte interesant care chiar sfideaza asteptarile cuiva, atunci cand citeste primul capitol. Am fost surprins ca acesta lucrare nu are prea multe recenzii. As putea spune ca este o poveste grozava si usoara de 'digerat', cu cateva umflaturi ici si pi'colo.

Cum am spus mai sus, povestea este despre un gradinar, Ajussi, care intr-o zi este inconstient si orb intr-un spital din apropiere. In timp ce nepoata sa il ingrijeste, constiinta lui Ajussis este indreptata spre o padure magica ciudata.
Ceea ce urmeaza in manga "Kiss Wood" este o aventura plina de actiune, in care vom descoperii originile acestei lumi, despre care a pornit incendiul si despre personajele care locuiesc pe deal. Povestea placuta, echilibrata foarte bine cu ritmul ei. As zise ca autorul a piperat o multime de actiuni in poveste pentru a te tine entuziasmat. Suspansul si drama sant, de asemenea, folosite foarte bine si, in ciuda povestii sale relativ simpla, cred ca lumea in care se afla povestea este ceea ce o face speciala.

Cred ca majoritatea va considera finalul un pic confuz. Cred ca din cauza ca la sfarsitul manhwa-ului exista adesea doar o multime de imagini fara cuvinte sau dialog si exista doar cateva intrebari persistente care sant intr-un fel deschise interpretarii care ar fi putut fi prezentate mai bine fara a adauga un strat de confuzie.

Personajele nu sant deosebit de concretizate, dar fiecare isi are scopul si exista un sentiment de similitudine pentru aproape toate personajele. Ajussi este in mod evident protagonistul, desi nu prezinta prea multa personalitate, singurătatea sa, dragostea fata de natura si doar designul sau de personaje il fac un personaj pe care cititorul il poate prinde si intelege perspectiva sa (zici ca e Isus).

Satisfactia este modul in care aceste personaje ajung sa joace un rol in finalul povestii. Tanara femeie, Ro, care il avertizeaza pe Ajussi despre Mua joaca un rol extrem in timp ce incearca cu disperare sa-l salveze pe acest barbat a carui prezenta pe deal este din vina ei. Mua, antagonistul seriei, are si ea/el cateva momente importante, dar din nou mi-as fi dorit sa vad mai multe.
Si in cele din urma, arta... hmmm cred ca stilul in care a desenat Lumea Dealului si personajele a fost cu adevarat interesante. Webtoon-urile, spre deosebire de majoritatea manga-urilor, sant de obicei colorate, deci aceasta este deja o parte pozitiva, mai ales ca culorile luxuriante utilizate in toata manhwa se completeaza foarte bine cu padurea. Este un produs secundar al unei imaginatii atat de bune de la autor, dar arta duce intr-adevar o viziune foarte viscerala a dealului. Scenele de actiune sant desenate cu claritate si este usor de inteles ce se intampla, iar unele dintre cele mai expozitive sau desene frumoase sant destul de interesante de privit.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri