Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Alma

Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 32
Status: Finished
Published: Oct 3, 2019 to Jul 23, 2020
Genres: Adventure, Drama, Sci-Fi, Psychological, Seinen
Authors: Mito, Shinji (Story & Art)
Serialization: Young Jump

Hi miau lume ! Stiu ca a trecut 1 decembrie, dar acest manga mi-a atras atentia. Sa nu va asteptati la prea multe capitole de actiune, mai mult este o drama. 
Sincer sa fiu, din cate m-am documentat, cica manga este terminata si ar avea patru volume.

Oricum sa incep, a spune de ce recomand acest manga. Este simplu, actiunea incepe si are loc - in primele capitole - in Romania. Da, ai citit bine ! 
Deci actiunea are loc in Romania in anul 2100 unde Ray si Trice au crescut impreuna in aceasta lume post apocaliptica. Era singurul sau prieten. Dar apoi intr-o zi... Soseste un musafir nedorit si proclama "Gloria oamenilor"...


Atingand de la capitolul unu, povestea creste organic. Fiecare capitol este frumos desenat, cu personaje realiste, cu motivatii si emotii umane foarte credibile.
In primele zile nu ma astetam la cine stie ce, dar pe parcurs lucrurile grozave apar.

Daca incepi sa citesti mai departe pe la capitolul 10, o teorie ar fi ca Ray este "Zero" o entitate care nu poate fi afectata de gijini. Mai mult, este explicat ca acestia Gijin - masinarii cu personalitate, sau mai bine spus roboti -, provin din Japonia, intrucat acel tip-personaj, mentioneaza ca Japonia, isi ascunde cercetarile - modul in care au dat gijinului personalitate - si fiind, de asemenea, prima tara care a cazut in razboi.
Cred ca Gijin au fost o creatie japoneza, iar Zero aka Ray ar putea fi ultimul "japonez" supravietuitor si, deoarece sant o creatie japoneza, s-ar putea ca ultimul Ray japonez ramas sa fie ca mostenitor si ca atare nu poate fi afectat, sau ca unele coduri care nu pot fi eliminate ca protocoalele, au fost "asigurarea supravietuirii rasei umane pure" sau ceva de genul.

 

 

"Alma" inseamna "Spirit" spun majoritatea, si in cazul in care nu stiai, este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Sibiu, Transilvania, Romania. Tot in Alma se afla o legenda potrivit careia sfantul Gheorghe ar fi ucis cu o sulita un balaur pentru a salva o fecioara, este de traditie medievala.


Oricum spre incheiere vreau sa spun ca daca iti doresti sa vezi cum arata Romania in anul 2100, citeste acest manga! Si "DA" vom avea autostrazi si drumuri bune, dar atunci o sa vina apocalipsa.
Subliniaza dramele mai mult decat alte aspecte, asa ca, daca nu esti priceput la chestii din astea, nu iti recomand sa citesti. Daca ai ajuns spre finalul recenziei si ai ineles opinia, poate ar trebui sa o incerci chiar daca urasti drama. 

Asa ca miau miau...0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri