Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Magus of the Library

Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 20
Status: Publishing
Published: Nov 7, 2017 to ?
Genres: Fantasy, Magic, Seinen
Authors: Izumi, Mitsu (Story & Art)
Serialization: good! Afternoon


Miauti a fost surprins. Premisa a fost promitatoare, fata de "Witch Hat Atelier" care nu m-a uimit in proportie de 90%. Pe scurt pot spune:

"Magus of the Library" vs "Witch Hat Atelier"   
Spre surprinderea mea motan pretentios, pot spune ca aceasta manga a ajuns sa fie una dintre cele mai superbe manga pe care am citit-o si o citesc incontinuare - faptul ca Kodansha a lansat "Witch Hat Atelier" in decurs de cateva luni unul de celalalt, arata ca santem intr-o epoca de aur a unui manga frumos. Personajele arata destul de bine si dragute, "secventele de vis sant distractive si, cel mai bun dintre toate, exista o atentie acordata cartilor". Ceea ce este bine, deoarece acesta este un manga pentru iubitorii de carte in primul rand. In ciuda faptului ca primul volum serveste ca prolog al seriei propriu-zise (primim un Timeskip "Cativa ani mai tarziu" la sfarsit), aceasta este o introducere excelenta a aventurilor lui Theo, un baiat tanar caruia ii place sa citeasca mai mult decat orice si poate fi gasit adesea ascuns in biblioteca locala. Ceea ce sant sigur ca multi dintre cititorii acestei manga le vor fi foarte familiari.Povestea din "Magus of the Library" (Toshokan no Daimajutsushi) este o poveste despre un baiat sarac si de magia (literala) a lecturii. "Magus of the Library" este o aventura fantezista, desenata frumos, plina de spirit, ca un alchimist fullmetal pentru toate varstele!
In micul sat Amun traieste un baiat sarac pe nume Theo. Theo adora cartile, dar din cauza urechilor ascutite si a vietii sarace, nu are voie sa foloseasca biblioteca satului. In timp ce suporta prejudecatile si ura satului, viseaza sa mearga acolo unde astfel de lucruri nu exista: Aftzaak, Orasul Catilor. Intr-o zi, Theo are sansa sa intalneasca un kafna si viata lui se schimba pentru totdeauna...
Povestea se bazeaza pe o carte numita "Kafna of the Wind" de Sophie Schwimm si, desi nu am putut afla nimic despre lucrarea originala, mi-a placut directia pe care o ia aceasta manga. Povestea povestita este perfecta pentru toate varstele, jucand unghiul de fantezie pentru cititorii mai tineri, aratand cu indemanare cititorilor in varsta cat de semnificativa este literatura pentru copii sau pentru oricine.
"Kafna - un bibliotecar care lucreaza pentru marea biblioteca din Aftzaak "

In ciuda a ceea ce poate implica coperta, Theo nu a avut pana acum cea mai buna viata. Este sarac (ceea ce inseamna ca bibliotecarul sef nu-l lasa sa citeasca carti acolo), iar urechile ascutite inseamna ca este agresat de ceilalti copii. Sora lui mai mare are patru slujbe pentru a obtine suficienti bani pentru a-l trimite la scoala si are un prieten - ironic, fiica bibliotecarului. Singura placere a lui Theo este sa se strecoare in biblioteca pentru a citi carti, care il duc in locuri la care nici macar nu a visat. Dar viata lui este rasturnata atunci cand un grup de bibliotecari vin in oras in cautarea unei carti. Fiind un manga, acestia sant bibliotecari 'bossi the bossii' si il impresioneaza pe Theo cu dragostea si cunoasterea cartilor. Din pacate, toate cartile ar putea fi in curand in pericol, deoarece bibliotecarul lasa din greseala o carte cu un spirit de foc in ea.


Personajele din primele capitole este liderul lor, Anzu, care este tipul din exterior a fi 'senin si dulce', dar terifiant cand este suparat. Blunt Nanako este acolo pentru a le spune bibliotecarilor cum isi fac gresit treaba si cum sa pastreze corect cartile. Pipiri este zana care pare sa fie si 'majoreta' grupului si, de asemenea, cea mai in varsta, desi pare tanara. Apoi avem pe Sedona, care doar iubeste cartile si se leaga repede cu Theo. Sedona observa, de asemenea, ca Theo are cateva lucruri ciudate despre el - pe langa urechile ascutite (pe care sora lui nu le are), se pare ca poate imblanzi lupii salbatici.

Si aceasta este cealalta mica durere a mea cu aceasta carte: combina bibliotecile cu arhivele si perpetueaza ideea ca toate cartile sant sacre. Imi pare rau, nu. Daca esti in calitate de bibliotecar, trebuie sa-ti scoti colectia in mod regulat pentru a o mentine in crestere si relevanta. 
Arta este harul ei salvator pentru mine si se afla intr-un taram similar cu 'Witch Hat Atelier', dar celelalte elemente ale povestii sant lipsite de lumina in acest moment, sa nu ma intelegeti gresit, chiar imi place acest manga. Arta lui Izumi este minunata si plina de aroma exotica. Flashback-urile sant transmise cu papusi de umbre indoneziene si lumea din jurul Theo pare sa ia multe indicii din Orientul Mijlociu. Izumi pune o multime de detalii in aceasta serie, fie in uniforme elaborate ale bibliotecarilor sau in umila caprioara a lui Theo. Exista, de asemenea, o multime de umbre folosite in poveste, care ajuta la conferirea unor dimensiuni si imbunatatiri a dispozitiilor. Cel mai apropiat lucru de o critica aici este ca desenele personajelor lui Izumi sant cam sigure. Toate sant foarte atractive, dar nu teribil de distincte.


Asa ca miau miau...0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri