Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Genocidal Organ

Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 28
Status: Finished
Published: Apr 10, 2015 to Sep 22, 2017
Genres: Action, Sci-Fi, Psychological
Authors: Asou, Gatou (Art), Itou, Keikaku (Story)
Serialization: Newtype

Salutare miautilor, fiindca este un conflict intre Israel si Palestina, doresc sa recomand acest manga. Iar pentru cei care nu doresc sa citeasca, pot viziona anime movie cu acelasi nume. 

"In ziua in care Turnurile Gemene din New York s-au pierdut, ceva din noi s-a schimbat"

...spune protagonistul din "Genocidal Organ" (Gyakusatsu Kikan) al lumii sale conexe tehnologic si alienate personal din 2022. 

"Scopul libertatilor noastre s-a micsorat pentru ca noi sa luptam impotriva terorii."

Genocidal Organ Glossary

Military Intelligence Special Scouts i Detachment Squad
Dupa 9/11 , militarii americani creeaza aceasta echipa speciala inteligenta cuprizand; armata, forta aeriana, marina, si agentia de informatii creand astfel cele cinci ramuri ale armatei americane, iar echipa speciala este singura echipa care se ocupa de asasinari si, prin urmare, este dispretuita de celelalte ramuri. De asemenea, exista multe misiuni care expun membrii la stres extrem, iar membrii echipei primesc consiliere si tratament psihologic pentru a permite un control mai bun al emotiilor in timpul luptei. Drept urmare, membrii echipei sant capabili sa-si execute in mod eficient seturile de misiuni fara a fi lasati de emotii sau ganduri inutile.

Flying Seaweed
Cand este tradus direct, este citit ca "alge marine zburatoare ale cerului" si este un avionul inamic de infiltrare a spatiului aerian al echipei Scouts Special i Detachment Squad. Este un avion dreptunghiular cu toate aripile (aeronava fara cabina sau coada principala si este compus exclusiv dintr-o aripa principala), cu tehnologie stealth incorporata si a fost numit ca atare datorita formei sale neregulate. Deoarece a fost dezvoltat initial ca avion de bombardier, in cadrul aeronavei care se intinde pe 100 de metri, exista un compartiment de munitii, dar Detasamentul Special Scouts ii foloseste spatiu ca compartiment de stocare a podului de interludiu.

Interlude Pod (Unitatea de infiltrare)
Este un dispozitiv folosit de echipa Special Scouts i Detachment Squad in timpul coborarii. Nu prea exista componente mecanice, iar majoritatea dispozitivului este alcatuit din muschi artificiali si alte substante organice de tesut. In timpul coborarii, ea isi deschide aripile de siguranta pentru a-si regla unghiul de coborare si deschizandu-si o parasuta in apropierea aterizarii. Dupa utilizare, daca este pus in modul de descompunere, distributia oxigenului in materia tesutului organic este intrerupta si majoritatea componentelor se descompun. Componentele mecanice ramase sant usor de distrus.

Environment Based Camouflage
O tehnologie care permite unui soldat sa se amestece cu imprejurimile pentru a evita detectarea inamicului. Special Scouts i Detachement folosesc un spray care contine nano-masini care utilizeaza un logaritm complex pentru a crea modele de camuflaj care sa se potriveasca imprejurimilor. Clavis si echipa sa au furat haine de la soldații locali si au sterilizat nano-masinile peste imbracaminte pentru a obtine efectul de camuflaj si pentru a se infiltra in obiectivul lor.
La sase ani dupa explozia unei bombe nucleare murdare din Sarajevo, democratiile occidentale au anulat intimitatea personala si s-au transformat in state de supraveghere. Cetatenii sant cipati si monitorizati: chiar si cumpararea unei pizza necesita o scanare biometrică. Soldatii si agentii militari sant "optimizati emotional"; scanate si calibrate de comandantii lor, sant efectiv drone care nu simt nimic, nici fizic, nici emotional.

In alta parte, natiunile in curs de dezvoltare sant afectate de regimuri genocide, un memento sangeros, dupa cum spune un personaj, ca "libertatea este moneda si compromisul".

Agentul de informatii Clavis Shepherd este trimis in mod corespunzator pentru a urmari un om misterios cunoscut sub numele de John Paul. Dar cum poate un terorist sa fie arhitectul caderii civilizatiei ?

Povestea este cel mai puternic si mai slab punct al acestui manga si mai ales al filmului anime. Conceptul este minunat si extrem de provocator si face adesea aluzii la alte lucrari si idei pe care le-am iubit. Lumea in care se afla aceasta poveste este foarte bine construita si stabilita. Personajele calatoresc si se misca adesea, existand conflicte politice complexe intre si in interiorul natiunilor si grupurilor, care sant prezentate intr-un mod care nu este atat de complicat incat privitorul se pierde. Foarte bine facut in acest aspect.
Desi "Genocidal Organ" a fost al treilea roman al Proiectului Itoh care a fost tradus si lansat in limba engleza, in Japonia cartea a fost de fapt opera sa de debut ca autor. Introducerea in fictiunea lui Itoh a fost prin premiatul Harmony, primul sau roman care a fost tradus in limba engleza, si, care mi s-a parut o lucrare inteligenta, provocatoare de gandire, de science fiction.

Gyakusatsu Kikan este acel roman care este absolut saturat de moarte. Este ceva de care Clavis nu poate scapa nici in viata sa personala, nici in cea profesionala, indiferent daca este adormit sau treaz. Uciderea altor oameni este treaba lui si, ajutat de stiinta si medicina moderna, este in mare masura capabil sa accepte acest lucru, dar munca sa este inca extrem de daunatoare psihicului. Dar abia dupa ce Clavis a trebuit sa ia decizia de a-si scoate sau nu mama de la viata dupa un accident, mortalitatea a devenit cu adevarat personala pentru el. De acolo, stabilitatea sa mentala incepe sa se dezlantuiasca in mod constant, pe masura ce este bantuit de moartea pe care a vazut-o si de moartea pentru care a fost responsabil. Povestea este oribila si tragica, cumplita si viscerala. Clavis a fost atat un participant, cat si un martor la unele lucruri cu adevarat teribile - razboiul si genocidul care pustieste tari si populatii intregi si tot ceea ce insoteste acea devastare. Ca asasin al guvernului, stie ca nu este un spectator inocent in modul in care se desfasoara evenimentele.


Personajele, de la desenele lor la personalitatile si luptele lor. Au defecte, fac descoperiri de-a lungul povestii si au ganduri si reactii autentice. Personalitatile lor sant probabil cea mai slaba parte, deoarece povestea se concentreaza pe modul in care personajele sant relevante in complot, desi exista cateva scene care prezinta personajele intr-o situatie normala de zi cu zi, iar acele scene au fost excelente pentru caracterizarea lor. As dori doar un pic mai mult din asta. Toate personajele relevante sant memorabile, dar exista unele personaje minore care servesc drept facilitatori de complot, care nu sant extinse, iar cele mai multe dintre aceste personaje functioneaza perfect in poveste, doar unul sau doua dintre ele as dori sa fie extinse putin mai mult.


Asa ca miau miau...


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri