Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Cestvs: The Roman Fighter

Information
Type: Manga
Volumes: 15
Chapters: 154
Status: Finished
Published: Nov 28, 1997 to Mar 13, 2009
Genres: Action, Drama, Historical, Seinen
Authors: Wazarai, Shizuya (Story & Art)
Serialization: Young Animal

Extras din "Cestvs: The Roman Fighter" , manga "Cestvs II" descrie ca la apogeul Imperiului Roman, Cestvs este un baiat care este aservit si plasat intr-o scoala de antrenament pentru boxeri care sa lupte in Colosseum, pentru libertate.Information
Type: Manga
Volumes: 10
Chapters: 101
Status: Publishing
Published: , 2010 to ?
Genres: Action, Drama, Historical, Seinen
Authors: Wazarai, Shizuya (Story & Art)
Serialization: Young Animal

"Kento Ankoku Den Cestvs" si "Kento Shito Den Cestvs" au primit o adaptarea anime, dar pe noi nu ne intereseaza, deoarece vorbim despre cele doua manga-uri.
Seria manga "Cestvs" este destul de veche si functionează de mult timp. Dupa ani de recunoastere, Kento Ankoku Den Cestvs si Kento Shito Den Cestvs au obtinut in sfarsit o adaptare anime sub numele Cestvs: The Roman Fighter cu ajutorul CG.

Sinopsisul complotului: 54 d.Hr. Cestvs, un baiat si membru al clasei sociale cele mai joase, este plasat intr-o scoala de instruire pentru boxeri. Aici isi incepe calatoria pentru a sfida soarta si a supravietui. Deci manga este stabilit in timpul perioadei antice romane, unde atmosfera este cruda. Cestvs este un luptator roman care este obligat sa ramana sclav si sa se antreneze la o scoala de lupta unde invata abilitatile necesare luptei la colosseum. Traieste o viata incomoda cu stapanul sau si se lupta spre varf si mai tarziu castiga recunoasterea imparatului insusi.


Intriga: Aceste prim capitole sant destul de brutale, dar avand in vedere ca subiectul este gladiatorii romani, nu sant prea surprins. De fapt, mi-a placut acest lucru si probabil ca voi continua sa citesc.

Desigur exista probleme principale cu aceste manga-uri, dar vom incepe cu cel care a fost prezent: inexactitatile istorice. Calitatea unui manga istoric nu depinde in totalitate de acuratetea acestuia, dar nu ar trebui sa dezinformeze in mod intentionat oamenii. 'In loc sa aiba loc' intr-o versiune a istoriei clar fictivizata si sa-si stabileasca propria lume de acolo (Appare Ranman si Moriarty Patriot), Cestvs are un narator care isi prezinta decorul ca si cum ar fi un documentar fidel recreat. Deci, cand ni se spune ca gladiatorii sant ucisi daca pierd chiar o singura data... dar...


Personajele sant prezentate de Cestvs si Rocco in primele capitole si trebuie sa spun ca le-am gasit personaje destul de interesante. Cestvs pare mult prea dragut pentru a fi un gladiator, dar voi presupune ca va/si creste pe parcursul seriei. Fiecare personaj, are povestea lui si este descrisa in manga.
Cestvs, protagonistul, este acel baiat sclav de 15 ani care pare slab si fragil. Cu toate acestea, se afla sub tutela unei foste legende a boxului pe nume Zafar si poseda atat inteligenta, cat si reflexe care sant fulgeratoare si ascutite. Regulile sant destul de simple pentru Cestvs si felul sau - "luptati si castigati sau muriti". Cestvs afla acest lucru atunci cand prietenul si protectorul sau Rocco este ucis imediat dupa meciul de judecata de catre proprietarul lor crud dupa ce acesta pierde in fata lui Cestvs. Zafar vede tot talentul de care are nevoie Cestv pentru a castiga cele 100 de lupte de care are nevoie pentru a-si castiga libertatea promisa, dar este mentalitatea amabila a baiatului la care va trebui sa lucreze. De asemenea, aici este implicat Nero, care a ajuns la putere la varsta de 16 ani si a devenit unul dintre cei mai infami imparati ai Romei. Nero este o figura interesantă - istoria nu a fost amabila cu el, dar istoria romana a fost scrisa de elite bogate, iar Nero era un erou populist si era cunoscut ca fiind iubit de oamenii de rand ai imperiului. Exista unele indoieli cu privire la adevarul acesteia acum, dar aici cel putin imparatul Nero s-a dovedit a fi un baiat destul de timid si amabil sub degetul mare al mamei sale Agrippina (acea parte este destul de universal acceptata, fiind inceputul domniei sale oricum).
Aceasta este o premisa care are o multime de patos naturali. Dupa cum ii arata lui Zafar, Cestvs este in esenta un criminal, fiecare dintre cei 100 pe care trebuie sa-i invinga este omorat (degetul mare nu functioneaza foarte des), dar daca refuza sa lupte - sau pierde - 'el moare insusi'. Este greu sa nu te gandesti la Kingdom aici, deoarece ai un manga istoric cat de cat bine scris, care probabil are nevoie doar de valor.
Arta difera intre cele doua manga-uri dar ambele aminteste cu adevarat de "Berserk", o serie care este, de asemenea, notoriu sangeroasa si violenta. 

O mica paranteza: Exista o manga intitulata Hishintan - Vita Arcana cu un personaj numit Ella si aventurile ei de gladiator in Roma antica. Ea a fost transformata intr-un personaj descarcabil si vine cu doua articole: Euteron (casca) si Melanhudol (arma), ca si Cestvs (manusa).

Cestus / caestus este o manusa de lupta veche, uneori folosita in pankratie. Erau purtate ca niste manusi de box moderne, dar erau confectionate cu benzi de piele si uneori umplute cu placi de fier sau echipate cu lame sau varfuri si folosite ca arme. Cuvantul caestus este latin, un nume deverbal derivat din verbul caedere, care inseamna "a lovi" si poate fi tradus in mod rezonabil ca "atacant". 
Varianta romana a inclus curele de diferite lungimi, multe ajungand pana la cot, pentru a proteja antebratul de lovituri grele. Caestus-urile au fost folosite frecvent in luptele de gladiatori romani, atat unul impotriva celuilalt, cat si impotriva altor gladiatori cu arma. 
Luptatorii Cestus erau in majoritate sclavi, care au luptat pana la moarte. Boxul Caestū a fost in cele din urma abolit in 393 d.Hr. din cauza brutalitatii excesive. Boxerul Quirinalului - Cea mai faimoasa descriere a cesturilor este sculptura elenistica.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri