Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Stravaganza: The Queen in the Iron Mask

Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: 44
Status: Finished
Published: Jun 15, 2012 to Jun 15, 2018
Genres: Adventure, Ecchi, Fantasy
Serialization: Harta
Authors: Tomi, Akihito (Story & Art)

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris o recenzie, dar, azi Miauti a terminat o manga de citit. Asa ca va prezint "Stravaganza - Isai no Hime", o manga cu de toate, dar echilibrate. 

Oamenii traiesc mai ales in spatele zidurilor sigure, protejati de numeroasele creaturi non-umane din exterior. In capitala cu ziduri a acestui regat, traieste o tanara razboinica neobisnuita si frumoasa - regina Vivian. Ea domneste asupra micului si pasnicul sau taram - Miteriei - din spatele coifului ei maiestuos de fier. Adica atunci cand nu iese pe furis din castel, dandu-se drept "Claria" obisnuita si intrand in tot felul de necazuri.
Povestea incepe cand ea face o plimbare potential mortala singura in padure, intampinand diverse creaturi periculoase. Mai ales un om soparla care o trateaza surprinzator de amabil. Dar ceea ce nimeni nu stie despre Claria este ca ea este in secret conducatorul acestui regat, regina Vivian.
Libertatea ei copilareasca se termina atunci cand regatul ei este invadat de 'umbra' - o rasa de maimute monstruoase si ucigase. Vivian trebuie acum sa-i conduca pe supravietuitori intr-un regat de giganti din apropiere, in speranta ca vor putea gasi adapost si asistenta de care are nevoie pentru a-si revendica pamantul.
"Stravaganza" nu este altceva decat un studiu in contraste. Primul volum va ofera o notiune foarte diferita despre tonul povestii fata de cel de-al doilea.
Daca ai merge doar in prima jumatate, ai presupune ca aceasta a fost o poveste de fantezie indrazneata, in mare parte usoara. Vivian / Claria se arata in cea mai mare parte ca o ticalosa in timp ce exploreaza zona rurala, se lupta in cateva lupte si sfarseste nud de mai multe ori. Consecinta de care se teme Vivian este de capitanul garzii.

Naratiunea devine mult mai liniara dupa aceea si miza devine mult mai serioasă. Si asa cum te asteptai, tonul devine mai intunecat s povestea mult mai concentrata pe masura ce volumele continua. Fanservice este inca acolo, dar nu impiedica intriga ca inainte, conflictul avanseaza in moduri interesante si actiunea primeste mai multa relevanta si se desfasoara bine. 
Autorul a crescut destul de mult in timpul "Stravaganza" si va fi placut sa vedem ce mai face in viitor. Banuiesc cu tarie ca Tomi preia niste indicii de la 'Attack on Titan' in acest moment, deoarece acest lucru s-ar alinia aproximativ cu momentul in care anime-ul devenea popular. Apoi s-a uitat inapoi la maimutele uriase mancatoare de oameni pe care le stabilise deja in propria sa benzi desenate si a avut o idee. Totusi, aceasta intorsatura mai intunecata o forteaza pe Vivian sa devina lider si ca personaj in general, desi nu isi pierde niciodata personalitatea. Accentul mai mare pus pe poveste inseamna ca exista mai putin loc pentru fanservice, desi nici asta nu dispare complet. Totusi, intr-o piata care este suprasaturata cu fantezii derivate de isekai pentru adolescenti, este o schimbare placuta sa citesti o poveste de fantezie mai traditionala, creata pentru publicul mai in varsta.
"Stravaganza a fost publicata in revista Harta. Iti poti da seama doar uitandu-te la fetele personajelor sale, care au genul de fete largi, in forma de pica, pe care le vei asocia cu veteranii acelei reviste si descendentii ei, Fellows, precum Kaoru Mori si Aki Irie. Atentia lui pentru detalii nu este la fel de generoasa ca acei artisti, dar se foloseste mai mult decat atunci cand vine vorba de desene de lupte in ritm rapid, ziduri robuste ale castelului si paduri luxuriante.

Asa ca, Tomi este discutabil mai indulgent decat oricare dintre ei cand vine vorba de fanservice. Lui Tomi ii plac fesele mari 'si sanii' si nu poate minti. El profita de orice ocazie pentru ca Vivian sa se aplece in moduri care isi indreapta fundul imbracat in pantaloni sexy spre cititor cu discernamant. Cand nu face asta, gaseste noi scuze sa o dezbrace si sa tachineze promisiunea de a vedea mai multe.

Asta nici macar nu este intrarea in materialul fetisului giantess in a doua jumatate. In timp ce gigantii de sex masculin pe care ii vedem sant in principiu in forma de popice, uriasele sant doar femei mari, cu o forma curajoasa, iar creatorul nu se sfieste sa-si exprime dorinta de a fi cuibarit in sani uriasi. Este destul de nerusinat uneori si toleranta cuiva fata de acest nivel de serviciu al fanilor.

Asa ca miau miau...0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri