Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

The Blue Eye of Horus: The story of Danso's Queen

Information
Type: Manga
Volumes: 9
Chapters: 40
Status: Finished
Published: Dec 15, 2014 to Apr 15, 2021
Genre: Drama, Historical
Serialization: Harta
Authors: Inudou, Chie (Story & Art)

Da Miaule vezi destul de bine! Azi va recomand o manga usor de citit, intitulata "Aoi Horus no Hitomi: Dansou no Joou no Monogatari ". Cunoscuta ca si "The Blue Eye of Horus: The story of Danso's Queen" este ceea ce s-ar putea numi o bijuterie ascunsa. Am avut norocul sa-mi fie recomandata de membrii site-ului anilist.co si cu placere am reusit sa o citesc acum, deoarece din cate am inteles este lecentiata si s-ar putea sa nu o mai gasim pe net. Omagiu tuturor oamenilor care plang la scanarile netraduse, si totusi... 

"Hatshepsut, fortata initial sa se casatoreasca cu fratele ei vitreg pentru a-i permite sa devina faraon, va ramane in istorie ca o figura feminina incapatanata si o mare regina.
Aceasta este povestea, plina de emotii, batalii si intorsaturi, a ascensiunii sale la putere."
Intriga este extrasa dintr-o poveste adevarata: viata lui Hatshepsut, regina-faraon care a condus Egiptul timp de multi ani. Creatorul arata cum se aparat impotriva adversarilor sai si impotriva statutului sau de femeie care a impiedicat-o sa profite din plin de putere si sa poata actiona in politica.

Sa presupunem ca esti interesat de istorie, in special de Egiptul Antic, aceasta manga este chiar pentru tine. Este o oportunitate de a descoperi sau poate redescoperi o perioada a istoriei care a devenit foarte populara în zilele noastre. Cultura bogata si unica este intotdeauna interesant de vazut din punct de vedere japonez. Chiar daca nu stit prea multe despre asta, vei avea ocazia sa te lipesti, datorita postfetelor de la sfarsitul fiecarui volum care explica traditiile si detaliile culturii egiptene antice.

Personaj principal, o avem pe regina Hatshepsut. Povestea incepe imediat dupa casatoria ei cu fratele ei vitreg Sethi. Hatshepsut este acel personaj de care ne atasam rapid, datorita personalitatii sale puternice. Atributele unei femei puternice: este hotarata, rebela, inteligenta (pentru perioada respectiva), dar totusi sensibila. Pe parcursul capitolelor, poti observa si o evolutie a caracterului ei de a se opune detractorilor. Ea isi schimba constant modul de a trata cu adversarii ei poate deveni rapid confuz. Uneori se supune, alteori se razvrateste: parca ea insasi nu ar fi sigura de ceea ce face.

"Fiica regelui Thutmose I si a reginei Ahmes.
Fortata sa se casatoreasca cu fratele ei vitreg, conform traditiei stravechi, ea va lupta prin toate mijloacele pentru a se elibera pe ea si intregul Egipt de jugul razboiului si al disparitatii. "

Deranjant, putem sublinia ca Hatchepsout este la fel de palida ca un cadavru atunci cand se presupune ca este egipteana. Culoarea pielii celorlalte personaje este totusi respectata. Putem concluziona ca acest lucru se datoreaza faptului ca a fost conceput pentru a se potrivi criteriilor de frumusete japoneze de a fi cat mai palid.

"Seth este fiul regelui Thutmose I si al uneia dintre concubinele sale.
El va sta pe tron ca Thutmose al II-lea dupa casatoria cu Hatshepsut. Dar spre deosebire de tanara regina, el va demonstra ca capacitatea de a guverna si nobletea sufleteasca nu sant importate. "

Sexismul este un subiect foarte avansat. Hatshepsut lupta impotriva unei societațt in care puterea este in esenta masculina si incearca sa arate ca este la fel de capabila sa actioneze in politica ca si un barbat. Intr-o perioada care era foarte misogina, este placut sa vezi o regina luptand pentru drepturile femeilor.

"Plebeian, a devenit scrib la o varsta frageda.
Privirea lui ambitioasa si severa, combinata cu caracterul lui ferm, o va insoti pe Hatshepsut spre decizia care va revolutiona intregul regat."
"Fosta preoteasa a templelor din Philae.
Ea a intrat în haremul regal, devenind una dintre tovarasii preferati ai regelui.
Desteapta si fara scrupule, ea se va dovedi imediat a fi un adversar demn al tinerei regine."


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri