Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

My Broken Mariko

Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 5
Status: Finished
Published: Jul 16, 2019 to Dec 17, 2019
Genre: Drama
Demographic: Josei
Serialization: Comic Bridge
Authors: Hirako, Waka (Story & Art)

Deci, pentru cei care nu au auzit, o manga josei cu adevarat puternica, "My Broken Mariko", a atras multa atentie acum doi ani. Este o manga care trateaza teme intunecate, inclusiv depresia, abuzul si sinuciderea. Ca atare, aceasta recenzie va aborda temele mentionate in detaliu cat de cat.

Povestea vorbeste despre viata lui Shiino, o femeie salariata care lucreaza de obicei intre noua si cinci, afland despre sinuciderea celeilalte jumatati din viata, Mariko. Atunci realitatea ei a inceput sa se prabusească si a inceput sa traiasca cu moartea. Este o poveste incredibil de captivanta, sfasietoare si cruda, care nu numai ca pare credibila, dar se infatiseaza atat de bine in cele patru capitole pe care le are. De la inceputul si pana la sfarsitul manga, incerca din rasputeri sa spun ca este in regula, este doar o poveste, dar sincer, pe tot parcursul perioadei de lectura, a devenit infricosator pentru mine cat de reala parea povestea si tocmai parca am explodat. In scena in care pescarul sta deoparte, Mariko si semnul de pe plaja, umanitatea este urata, dar uneori imi doresc doar ca toata lumea sa fie buna la suflet, fara rautate, fară rautate. Toate pur si simplu.


"Hirako: Suferinta prin care treci nu este doar vina ta. Pot exista poveri pe care ai fost fortat sa le suporti sau lovituri pe care le-ai primit fara macar sa observi, fie ca asta se datoreaza societatii sau altor indivizi care ti-au deformat perceptia asupra realitatii. Sant sigur ca unele dintre acele poveri sant lucruri pe care le poti elibera."

Nu este nevoie sa intri in panica sau sa te grabesti; ai tot dreptul sa iei atata timp cat trebuie sa procesezi si sa te intristezi. Si ai și dreptul sa lasi lucrurile sa plece si sa uiti. S-ar putea să fie lucruri pe care nu vrei sa le uiti, desigur, dar poate le poti lasa deoparte pentru moment si le poti confrunta cand ai recuperat suficienta energie pentru a face acest lucru? Este greu de explicat.

Hirako spune ceva despre care nu multi oameni sant dispusi sa vorbeasca - nevoia unei societati axata pe competitia fata de comunitate de a "trece peste" ceva care a lasat un efect emotional profund asupra ta intr-un mod "negativ". Am fost invinovatit de victima de cateva ori si mi s-a spus sa ma sustin de la oameni care aveau puterea de a repara lucrurile pentru mine, dar nu au facut-o niciodata. Este un sentiment ingrozitor si nu vreau ca nimeni sa treaca prin asta.

Fiind cineva care a experimentat ganduri de sinucidere, pot spune ca "My Broken Mariko" a lui Waka Hirako este un titlu care ma loveste mai tare decat o fac majoritatea mass-media cand vine vorba de subiectul sinuciderii. Manga, care cred ca este una dintre cele mai bune manga din 2020, nu tine de mana in toata povestea si sant atat de multe de despachetat.

"My Broken Mariko" este despre o tanara pe nume Tomoyo Shiino, care tocmai a aflat ca cea mai buna prietena a ei din copilarie, Mariko Ikagawa, s-a sinucis la o saptamana dupa ce au petrecut. Plin de disperare si incapabil sa proceseze moartea lui Mariko, Tomoyo decide sa mearga sa viziteze casa parintilor lui Mariko si sa le fure cenusa lui Mariko. Mariko a fost abuzata inca de cand era mica, asa ca Tomoyo a simtit ca era datoria ei sa o elibereze pe Mariko de aceasta povara. Dupa ce a luat cenusa lui Mariko, Tomoyo pleaca intr-o calatorie intr-un loc numit Capul Marigaoka, deoarece isi aminteste ca Mariko a vrut sa mearga acolo cu ea. Tomoyo trece prin iad si inapoi pentru a lasa cenusa lui Mariko sa fie libera in natura, dar in cele din urma incepe sa realizeze ca cel mai bun mod de a onora viata lui Mariko este sa continua sa traiasca.

Intr-un moment al calatoriei ei catre Capul Marigaoka, Tomoyo se furie pe Mariko si pe ea insasi la un bar. Cuvintele pe care le spune m-au facut sa ma gandesc la modul in care aproape toata lumea trateaza sinuciderea.

"Amintirile mele despre ea continua sa dispara, chiar daca stau aici! Imi voi aminti de ea doar ca fiind perfecta... chiar daca - am crezut ca este atat de dureroasa... de atatea ori...!"

Ultima parte în care Tomoyo a spus ca Mariko era enervanta din cauza necazurilor ei constante spune multe. Aproape toata lumea nu stie cum sa faca fata problemelor grele. Nu santem pregatiti sa vorbim despre intuneric, deoarece emotiile sant plasate in aceasta dihotomie de a fi fie bun, fie rau.
Arta lui Broken Mariko este deloc minunata, cel putin in ochii mei. Stilul de arta bruta complimenteaza foarte frumos temele sumbre si intunecate pe care le detine manga. Personajele sant desenate cu expresii care par atat de reale; sentimentele lor brute sant proiectate asupra ta pe masura ce citesti. Hirako Waka ilustreaza o lume care se simte vie si ajuta doar sa te atraga in continuare.

Mi-a placut cum Tomoyo ii spune lui Mariko in propria minte ca nu a fost niciodata vina ei si ca oamenii din viata ei au fost cei care si-au proiectat nesiguranta asupra ei. Tomoyo isi doreste ca Mariko sa o ceara sa moara alaturi de ea. Nu o pot invinovati ca crede ca exista atat de mult hiperindividualism care distruge ceea ce inseamna sa te conectezi cu cineva intr-un mod semnificativ.

La sfarsitul povestii, Tomoyo deschide o ultima scrisoare de la Mariko care i-a fost trimisa prin posta inainte de a muri, iar continutul scrisorii este necunoscut cititorului. Tot ce vedem este raspunsul lui Tomoyo.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri