Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Akane-banashi

Information
Type: Manga
Volumes: Unknown
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: Feb 14, 2022 to ?
Genre: Drama, Performing Arts
Serialization: Shounen Jump (Weekly)
Authors: Moue, Takamasa (Art), Suenaga, Yuuki (Story)

Salutare Miauti ! In timp ce configuratia povestii este naratiunea clasica de razbunare (desi transformata in relevanta contemporana), ceva ce ai mai vazut in multe, multe naratiuni Shonen. Daca manga Act-Age este vorba despre actorie, Akane-banashi iese in evidenta prin personajele sale remarcabile, alegerea moderna, dar atipica a decorului si in cele din urma finetea ei de povestire. Pe scurt manga este vorba despre rakugo. Rakugo - forma suprema de povestire, in care povestea este exprimata doar cu corpul si cuvinte. Shinta si fiica sa Akane au fost sedusi de aceasta minunata forma de divertisment clasic. Dupa ce a observat ca tatal ei se straduieste sa treaca testul shin'uchi rakugo, Akane isi va face propriile pasi in aceasta lume unica.
Rakugo (落語, ad literam "cuvinte cazute") este o forma de spectacol verbal japonez. Un singur povestitor (落語家, rakugoka) sta asezat pe scena, numita kōza (高座). Folosind ca recuzite doar un evantai de hartie (扇子, sensu) si un mic prosop (手拭, tenugui). Artistul rakugo relateaza o lunga si complicata povestire comica. Intotdeauna povestea implica un dialog dintre doua sau mai multe personaje, iar diferentele acestora sant redate prin voci si expresii ale fetei.


In Akane-banashi al lui Yuki Suenaga si Takamasa Moue, putem vedea ce se intampla intr-o situatie in care un profesor isi da seama de propriile puncte moarte cu privire la modul in care isi indruma elevii catre un viitor bun.

"Daca nu vrei sa-i judeci viitorul fara sa vezi de ce este atat de pasionata... dar asta ar fi miopic, nu-i asa?"

Akane-banashi este o poveste despre o tanara pe nume Akane Osaki si despre calatoria ei pentru a deveni un interpret de rakugo de top dupa evenimentele din jurul demisiei tatalui ei din rakugo. De-a lungul timpului, Akane incepe sa castige notorietate si ca un numar bun de protagonisti manga din liceu, temele ei de la scoala incep sa sufere. Iwashimizu ii spune lui Akane ca notele ei ar putea sa nu fie suficient de bune pentru colegii grozave. Akane o asigura pe Iwashimizu ca drumul ei va fi rakugo si ca nu va fi nevoie de facultate. Iwashimizu isi arata ingrijorarile, dar Akane insista ca profesorul ei sa participe la un eveniment rakugo fara succes. Iwashimizu refuza sa mearga, dar unul dintre prietenii din copilarie ai lui Akane - Jumbo Ozaki - isi convinge profesorul sa mearga la evenimentul rakugo al lui Akane.


Cel mai bun moment din conversatia dintre Jumbo si Iwa-sensei a fost despre a fi miop. Iwa-sensei observa ca Akane deseori este in afara orelor de curs si o acuza ca este miopa. Ea crede ca rakugo este doar o pasiune care asteapta sa fie arsa si ca orice simte Akane va disparea in timp. Jumbo, cunoscand istoria lui Akane si circumstantele din spatele istoriei ei, ii spune lui Iwa-sensei ca trebuie sa vada pasiunea lui Akane pentru ea insasi inainte de a judeca. Daca nu, atunci Iwa-sensei ar fi cel miopic.

Citirea acestei povesti te face sa te gandesti la zilele tale de scoala sau poate, la viata in general. Miopia mentala este un lucru obisnuit si cel mai rau lucru este ca este adesea neintentionat. Miopia mentala incepe sa zaboveasca adanc in interior atunci cand apar probleme la care nimeni nu se asteapta si nu exista o modalitate buna de a le gestiona. Si mai rau, este usor sa fii miop in legatura cu cineva atunci cand o caracteristica negativa este in imaginea completa pentru ca cineva sa o vada.

"Miopia este un defect al vederii care se manifesta prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanta mai mare."

Arta impresionanta si puternica si designul personajului va atrage cu siguranta, iar panourile sant incredibil de dinamice, in ciuda subiectului sau relativ banal. Dar stilul fara substanta nu te-ar face atat de fermecat de aceasta manga. Povestea de aici, desi simpla si poate exagerata, este executata in mod exceptional. Momentele dramatice se simt cu adevarat castigate, deoarece manga isi construieste foarte bine personajele.
Ceea ce este cel mai surprinzător pentru mine si poate si pentru tine, este ca, spre deosebire de Act-Age, unde arta performantei este ridicata in cealalta lume, rakugo ramane o forma de arta incredibil de tangibila, care ramane ferm intemeiata. Procesul de invatare si perfectionare al rakugo este descris intr-un mod atat de tangibil incat aproape ca ai putea sa-l intelegi daca te-ai antrena si ai incerca sa intelegi principiile socializarii si interactiunii cu ceilalti.

Asa ca miau miau...
0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri