Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Dívčí Válka - Maidens War

Information
Type: Manga
Volumes: 12
Chapters: 60
Status: Finished
Published: May 25, 2013 to Apr 25, 2019
Genres: Action, Drama, Erotica
Theme: Historical
Serialization: Monthly Action
Authors: Ohnishi, Kouichi (Story & Art)

Da miau inca un manga interesanta care merita citit acum, asa ca povestea incepe in 1420, chiar cand a inceput ceea ce ar fi cunoscut sub numele de Razboiul Boem. O tanara pe nume Sharka este violata si lasata ca moarta printre cadavrele intregului ei oras, dar reuseste sa supravietuiasca. Ea este 'slava' de fortele boeme, care i-au pus un pistol in maini si o iau la bord ca soldat.

Sincer sa fiu la inceput am zis ca e naspa, dar pe parcurs ce citeam, chiar a inceput sa-mi placa. Pare ar fi o fictiune istorica plasata in timpul razboaielor husitilor din secolul al XV-lea, cand executia unui preot ceh disidenti de catre Biserica Romano-Catolica a incendiat Europa Centrala. Manga s-a deschis cu violenta sexuala explicita si a continuat-o doar de acolo. A fost la capitolul 32 cand mi-am dat seama ca urmaream trei intrigi separate si toate erau centrate pe violenta grotesca. 
1415: Jan Hus, un teolog din Praga opus coruperii Bisericii, este ars ca eretic. Acest eveniment marcheaza inceputul unei lupte acerbe intre husiti, sustinatori ai egalitatii intre toti discipolii si catolicii care sustin autoritatea clerului.
1419: Inceputul conflictelor care vor fi cunoscute sub numele de "Razboaiele Husite".
1420: Un mic sat din Regatul Boemiei este masacrat de cavalerii catolici din ordinul Sfantului Ioan al Ierusalimului. Tanara Šárka, singura supravietare al masacrului, se incruciseaza cu domn razboinic husit Jan Žižka.
Jan Žižka - a fost un general ceh – un contemporan si un adept al lui Jan Hus si un radical husit care a condus taboritii. Žižka a fost un lider militar de succes si este acum un erou national ceh. A fost supranumit "Žižka cu un singur ochi", dupa ce a pierdut unul si apoi ambii ochi. Jan Žižka a condus fortele husite impotriva a trei cruciade si nu a pierdut nicio batalie, in ciuda faptului ca era complet orb in ultimele sale etape de viata.
Tacticile lui Žižka au fost neortodoxe si inovatoare. Pe langa antrenarea si echiparea armatei sale in functie de abilitatile acestora, el a folosit vagoane blindate dotate cu mici tunuri si muschete, anticipand tancul de cinci sute de ani mai tarziu. A exploatat din plin caracteristicile geografice si a mentinut o buna disciplina in armatele sale. A trebuit sa-i antreneze rapid pe tarani pentru a se confrunta in mod repetat cu oponenti foarte antrenati si blindati, care de obicei depaseau propriile trupe.

Sincer sa fiu nu as dori sa mai spun ceva despre aceasta manga. Dar iti promit ca daca citesti o sa fi marcat de poveste si de arta frumoasa.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri