Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

A Spirit of the Sun

Information
Type: Manga
Volumes: 17
Chapters: 124
Status: Finished
Published: Mar 30, 2003 to 2008
Genres:Seinen Drama, Sci-Fi
Serialization: Big Comic
Authors: Kawaguchi, Kaiji (Story & Art)

Filmele cu dezastre sant destul de rare in anime, dar exista multe ca manga. Unul dintre anime este seria din doua parti, numita "A Spirit of the Sun" (Taiyou no Mokushiroku). 

Din mai multe motive am ales acesta manga, dar o sa spun doar doua motive petru inceput;
  1. in primul rand se deplaseaza de la o poveste cu dezastre la intriga politica si terorista.
  2. al doilea motiv este realitatea din spatele povestii. 

Mai multe cutremure, tsunamis, Mt Fuji eruptand si asta este totul in prima jumatate a povestii. Rasism, revolte de imigrare, atacuri teroriste si iluminare nationala de energie este foarte relevant astazi.
Povestea "Un Spirit al Soarelui" / "Apocalypse of the Sun" (Apocalipsa al Soarelui) are loc timp de cincisprezece ani. In 2002, Japonia sufera multiple dezastre naturale - fiecare declansand pe urmatorul. Cutremurele multiple declanseaza un tsunami si o eruptie vulcanica care sterge o multime de zone din Japonia. Cu pamantul deja destabilizat, o a doua runda de cutremure cinci zile mai tarziu face ca Japonia sa se desparta in doua. Vedem acest lucru in principal prin experientele lui Genichiro, un baiat tanar a carui parintii fac parte din clasa politica sant ucisi incercand sa-l caute, si este lasat singur cu un catel pe care l-a salvat. In curand se imprieteneste cu un barbat care il ia in timp ce calatoresc inapoi in Japonia pentru a ajunge acasa, dar in timpul unei traversari dramatice pe mare...

Japonia este intr-o stare foarte rea, unde jumatate din populatie a pierit si a carui insula principala, Honshū, este taiata in doua, trebuie sa ceara apel Statelor Unite si a Chinei. 
Dupa ce a fost impartit in doua, America controleaza si are grija de Japonia de Sud. China preia nordul Japoniei. Cei doi au pareri foarte diferite despre cum sa se reconstruiasca si acest lucru inseamna ca toata lumea este deplasata, deoarece neincrederea da jos obloanele de pe granite. Nimeni nu poate pleca si nimeni nu poate intra - ceea ce este o problema pentru sutele de mii de japonezi care traiesc acum in mahalale temporare din Taiwan si din intreaga lume.

Aici descoperim ca Genichiro a supravietuit intr-adevar, dar a fost atat de traumatizat de eveniment, incat nu are nicio amintire despre ceea ce s-a intamplat in prealabil initial. De-a lungul timpului a recapatat acele amintiri, dar a pastrat asta pentru sine. Motivul este ca ura dintre comunitatile din Taiwan si japoneze se desfasoara adanc si este imbibata de politicii anti-japonezi disperati sa provoace anarhie si sa preia controlul.


"How long will my sentence be? 20 years? That means I’ll never see you again… I’m proud of you son." - tatal lui Hati, cand realizeaza ca va muri in inchisoare si nu o sa-si mai vada fiul.


De ce trebuie sa citesti acesta manga ? Strict vorbind, "A Spirit of the Sun" nu este intr-adevar de dezastre. Este o poveste care se intampla pe fundalul unui dezastru. Este un rollercoaster urias de dezastre. Este rapid, dur si refuza sa arate remuscari, este realitate in care traim si pusa pe o foaie.

Apoi trece la un thriller politic, cu un mesaj foarte greu despre lupta agresiva cu dragoste. Genichiro este un om plin de nimic altceva decat de dragoste si refuza sa raneasca sau sa faca rau unei alte persoane - si din asta nu va renunta niciodata. De fiecare data cand mizele vor fi ridicate, el isi va sacrifica propria supravietuire pentru umanitate. Uneori este un pic prea perfect, asa ca este locul in care intra toate celelalte personaje.


Cele mai interesante momente din manga:
  • Protestul cu cei 80000 de persoane. Plimbari silentioase japoneze protesteaza pentru a fi o amintire puternica a modului de a-si arata spiritul fara violenta.
  • Cutremurul de deschidere si carnavalul fricii pe care il provoaca
  • Barca care este trasa de vartejul cu sute de oameni pana la moartea lor.

In concluzie m-am bucurat de acesta poveste, dar nu este lipsit de defectele sale. Un scenariu care se ciocneste cu lectii de viata si subiecte importante si subiecte si un final care lipseste in actiune. Faptul ca mi-a placut inca trebuie sa insemne ceea ce este aici in manga este distractiv, dar este o recomandare tentativa pentru o anumita audienta.

Asa ca miau miau...0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri